[rstr_selector]

Vremenske prilike odlažu planska isključenja struje

Elektrosnabdevanje

Na elektromrežama u Čačku i Ivanjici nema većih kvarova kao ni planiranih isključenja struje za danas. U Gornjem Milanovcu i Lučanima, radovi koji su bili planirani za danas u Družetićima, Kamenici, Bogdanici, Gojnoj Gori, delu Kaone i Gornjeg Dubca, odloženi su zbog loših vremenskih uslova. Sitniji kvarovi na niskonaponskoj mreži biće sanirani u toku prepodneva.

Vodosnabdevanje

U Ulici Gvozdena Paunovića kod broja 237 jutros je registrovan kvar na vodovodnoj mreži. Radnici čačanskog Vodovoda će u toku prepodneva raditi na njegoovm saniranju, a za vreme radova je moguće kratkotrajno nestajanje vode. U Gornjem Milanovcu nema kvarova na vodovodnoj mreži, kao ni planiranih radova koji bi uslovili isključenja vode.

Bioprognoza

Relativno nepovolјne biometeorološke prilike izazvaće uobičajene tegobe kod hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Reumatski bolovi su mogući kao meteoropatska reakcija. U saobraćaju se preporučuje pažnja.

Hitna pomoć

Prema podacima iz hitne pomoći u Čačku, lekari su u toku prethodna 24 sata obavili 15 ambulantnih pregleda, a 44 puta su izlazili na teren. U Gornjem Milanovcu lekari su obavili 16 pregleda u stanici hitne pomoći, a obavili su i šest kućnih poseta.

Stanje na putevima

Vreme će danas biti slično kao prethodnih dana, mestimično sa kišom, a u brdsko planinskim predelima sa snegom. Mokri kolovozi uvek predstavljaju potencijalnu opasnost za vozače pa se savetuje sporija vožnja. Dodatna opreznost neophodna je zbog mogućih odrona koji su učestali na području Ivanjice, Sjenice, Kraljeva, Raške, Novog Pazara, Guče i Lučana. Kada su u pitanju prilazi zimskim turističkim centrima, svi su prohodni.
Deonice na kojima ima snega na kolovozu do 5 centimetara su Javor – Sjenica, Nova Varoš – Aljinovići, Jošanička Banja – Kopaonik, Divljaka – Ivanjica – Javor, Podbukovi – Kosjerić – Požega – Arilje – Divljaka.
Kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm u višim predelima na teritoriji Čačka, Ivanjice, Požege, Užica, Valjeva, Kragujevca, Novog Pazara. I dalje su neprohodni putni pravci Odvraćenica – Preko Brdo i Raška – Kuti – Odvraćenica.
Zabrana za kamione sa prikolicom i šlepere na snazi je na deonicama Mionica – Brežđe – Divčibare – Kaona, Jošanička Banja – Kopaonik i Kopaonik – Rudnica.
Na našim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila, dok su ona promenljiva i povremeno višesatna za teretna motorna vozila na Mađarskoj i Hrvartskoj granici.

Поделите вести