[rstr_selector]

Vrnjačka Banja na ozvezdanom nebu turizma

Bogatu turističku ponudu za predstojeće leto upotpuniće novi hoteli sa pet zvezdica, čiji broj raste, baš kao i interesovanje gostiju iz Srbije i inostranstva

Za tekuću godinu, napravljen je ambiciozan plan predstavljanja turističke ponude Vrnjačke Banje. S obzirom na to da je nosilac svake turističke sezone leto, u okviru manifestacione ponude za taj period uvek je rezervisan bogat program. Od 7. do 14. jula održava se Međunarodni karneval, koji će sa preko trideset grupa iz zemlje i inostranstva, programom na dve bine oživeti duh Brazila u Vrnjačkoj Banji. Nakon toga, od 1. do 3. avgusta biće organizovan već poznati „LoveFest“, dok je druga polovina meseca predviđena za manifestacije od kulturnog značaja, „Dani Danila Bate Stojkovića“ i četrdeset treći po redu Festival filmskog scenarija.

– Od Sajma turizma u Beogradu, preko sajma u Sofiji, Banja promoviše svoje kapacitete i manifestacije. Bićemo prisutni na svim sličnim dešavanjima u okruženju kao predstavnici ne samo Srbije, već možda i regiona, nakon svih investicija u turizmu koje su izuzetno povećale kapacitete i ponudu Vrnjačke Banje, priča Ivan Trifunović, direktor Turističke organizacije.

Kraljica banjskog turizma

Zvanični statistički podaci pokazuju da je Vrnjačka Banja samo u toku 2018. zabeležila osam stotina noćenja i dvesta sedamdeset hiljada dana u Specijalnoj bolnici, po čemu je bez premca na nivou države. Po ukupnom broju posetilaca tek korak iza Beograda, ovo je destinacija koju su najčešće birali domaći turisti, što je čini „apsolutnim prvakom“. Pametno iskorišćena protekla godina jubileja – vek ipo postojanja, znatno je poboljšala i demografsku sliku posetilaca Banje. Sve veći broj mladih i bračnih parova sa decom odlučuje se da mir, tišinu, ali i aktivan odmor potraži upravo na tom mestu.

– Posebno je drugi deo sezone predviđen za kvalitetan program. Nudimo velnes, bazene, spa centre, zabavu na ulici, što sve čini Banju mestom prve turističke kategorije, odnosno, kraljicom banjskog turizma, ponosan je direktor.

Novi i bolji smeštajni kapaciteti

Što se tiče inostranih turista, najveća posećenost je iz bivših republika SFRJ i ostalih zemalja u okruženju, ali se ulaže veliki napor da se privuče pažnja potencijalnih gostiju sa ruskog i kineskog tržišta. Tek od ove godine stvoreni su uslovi za visoki turizam i ponudu koja će zadovoljiti strane goste, prvenstveno zahvaljujuči izgradnji hotela. Oni su rezultat par godina iščekivanja da u Banju dođu odgovarajući investitori.

– Par hotela je „greenfield“ investicija, dakle, rađena od temelja, par njih je podrazumevalo renoviranje postojećih zgrada, njihovo adaptiranje i novu kategorizaciju. U ovoj godini očekujemo završetak radova na Termama, koje će dobiti izuzetan otvoreni i zatvoreni spa centar. Stari hotel „Slavija“ je sada „Tonanti“ sa pet plus zvezdica, hotel „Fontana“ umesto nekadašnje dve sada ima četiri zvezdice, „Zepter“ – bivša „Zvezda“ takođe ih ima pet. Očekujemo završetak kompletne papirologije za investitore iz Indije i mislim da je to pravi put, jer se Banja opredelila za razvoj hotelskog turizma, a ne apartmane. Drago nam je što investitori nalaze opravdanje za ulaganja u mesto poput našeg, u srcu Srbije, zaključuje Trifunović.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *