[rstr_selector]

Za četiri dana u Čačku rođeno devet beba

Porodilište

Od 23. maja u čačanskom porodilištu je rođeno devet beba i to pet devojčica i četiri dečaka među kojima su i blizanci. Iz porodilišta u Gornjem Milanovcu imamo izveštaj za jučerašnji dan tokom koga su rođene dve bebe dve bebe dečak i devojčica

Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije u Čačku, Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima u toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda. Za danas je radarska kontrola planirana na putnom pravcu Parmenac – Mrčajevci gde će se kontrola brzine kretanja vozila vršiti do 16.00 časova.

Elektrosnabdevanje

Za danas su planirani radovi seči rastinja u trasi dalekovoda u Katrazi pa će potrošači u ovom čačanskom selu bez struje bito od 09:00-14:00 časova, a u Zablaću će u toku pre podneva dolaziti do kratkotrajnih prekida u snabdevanju strujom.
U Dragačevu su registrovani kvarovi na niskom naponu u Velesu i Milatovićima, a biće sanirani u toku prepodneva.

Bioprognoza 

Očekivana biometeorološka situacija će biti povolјnija za hronične bolesnike. Izvestan oprez se i dalјe savetuje srčanim bolesnicima. Kod osetlјivih osoba mogući su glavobolјa, promenlјivo raspoloženje i rematski bolovi,naročito u drugom delu dana.

Stanje na putevima

Vozači i danas moraju biti spremni na promenljive uslove vožnje zbog nestabilnog vremena sa mogućom pojavom povremenih pljuskova praćenih grmljavinom. Saobraćaj se na autoputevima i glavnim pravcima odvija bez prekida i dužih zastoja, osim na deonicama gde se izvode radovi.
Od 8.00 do 17.00 časova na deonicama Preljina – Mrčajevci i Mrčajevci – Adrani na snazi je naizmenično propuštanje vozila zbog radova na redovnom održavanju. Zbog rekonstrukcije mosta preko Ateničke reke saobraćaj je regulisan semaforskom signalizacijom uz naizmenično propuštanje vozila, a u satima pojačanog saobraćaja stvaraju se duže kolone. Na na deonici Takovo – Preljina, u oba smera, izvode se radovi na košenju trave u razdelnom pojasu i pored puta, pa su za saobraćaj zatvorene preticajna i zaustavna traka, a saobraćaj se odvija voznom trakom.
Na Ibarskoj magistrali između Stepojevca i Lazarevca od 7 do 17 časova izvode se radovi u levoj traci u smeru ka Čačku. Tokom radova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila iz oba smera, uz semaforsku signalizaciju.
Na deonici Mlanča – Ušće, u mestu Ralenovići, dolazi do periodične obustave saobraćaja zbog radova na sanaciji kolovoza i to od 10 do 12 sati i od 14 do 16 časova.
Na graničnim prelazima nema zadržavanja vozila na putničkim terminalima, dok se na teretnim terminalima na izlazu iz Srbije čeka više sati ka Mađarskoj, Hrvatskoj i Bugarskoj.

 

Поделите вести