Za dva dana u Čačku sedam saobraćajnih nezgoda

Za dva dana u Čačku sedam saobraćajnih nezgoda

0
Foto: Arhiva Dženarika Info
Policijska uprava

Prema podacima Policijske uprave, proteklog vikenda u Čačku se dogodilo sedam saobraćajnih nezgoda, u kojima su dva lica prošla sa lakšim telesnim povredama. U Gornjem Milanovcu su se dogodile dve saobraćajne nezgode, a je jedno lice je lakše povređeno. U Ivanjici, Guči i Lučanima vikend je protekao bez saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 22.00 časa na deonici od Beljine ka Konjevićima, a tokom naredne noći na putu između Mrčajevaca i Konjevića.

Stanje na putevima

Saobraćaj je na autoputevima i ostalim frekventnim putnim pravcima u Srbiji umerenog intenziteta, a pojačan na gradskim saobrćajnicama zbog početka nove radne nedelje. Kiša se tokom dana očekuje u jugozapadnoj, južnoj i jugoistočnoj Srbiji, pa  vožnju treba prilagoditi mokrim kolovozima, a pažljivije treba voziti i na deonicama na kojima je zbog radova ili obustava izmenjen režim saobraćaja ili se koriste obilazni putevi.
Na deonici autoputa Ljig – Takovo, danas do 15 časova se izvode radovi na košenju putnog pojasa. Za vreme radova biće zauzete zaustavne saobraćajne trake, u oba smera, a isti radovi se izvode i na deonici Lajkovac – Ljig, gde će do 15 časova biti zauzeta zaustavna saobraćajna traka u smeru ka Surčinu.
Prema podacima Uprave granične policije na putničkim i teretnim terminalima nema dužih zadržavanja, a teretna vozila na graničnim prelazima Horgoš i Šid, na izlazu iz Srbije čekaju 180 minuta, a na Kelebiji i Batrovcima 120 minuta.

Elektrosnabdevanje

U Čačku i Ivanjici nema većih kvarova na elektromrežama, a za danas nisu ni planirani radovi zbog kojih bi dolazilo do isključenja struje. Nas području Gornjeg Milanovca je registrovan kvar zbog koga je bez struje zaseok Gradovi na Rudniku, biće saniran do 15.00 časova a u Dragačevu je bez struje zaseok Pajovići u Kaoni.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda, u Prvomajksoj ulici je zatvorena voda jer je došlo do pucanja cevi kod broja 56. Popravka kvaras se očekukje posle 12.00 sati. Na vodovodnoj mreži u Gornjem Milanovcu nema kvarova.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija i dalje nepovoljno utiče na astmatičare i srčane bolesnike. Meteoropatske reakcije mogu se javiti u vidu glavobolje, razdražljivosti i bolova u mišićima. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.

 

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR