Za građane nema velike razlike između bivše i sadašnje vlasti

Za građane nema velike razlike između bivše i sadašnje vlasti

Opozicija se ponaša neozbiljno i olakšava lošoj vlasti da i dalje vlada, kaže Mirjana Milenković Talović, nekadašnja odbornica Demokratske stranke u Skupštini Čačka

0
Mirjana Milenković Talović

Mirjana Milenković Talović, nekadašnja odbornica Demokratske stranke u Skupštini Čačka, smatra da ne postoji značajna razlika između nekadašnje vlasti Nove Srbije i sadašnje Srpske napredne stranke. Ona kaže da se radi o istoj politici koja se zasniva na velikim obećanjima, ali i na malim ostvarenjima.

– Mislim da neke bitne i neke velike razlike nema. Mislim da građani ne osećaju nikakvu razliku, ni u čemu je ne osećaju. Iako se mnogo govorilo o odlasku Nove Srbije sa vlasti još ništa novo time nismo dobili. Takođe, Nova Srbija u opoziciji nema kredibilitet iako pokušava da bude konstruktivna i pokušava da ukaže na neke greške. Oni zapravo nemaju kredibilitet opozicione stranke jer su 20 godina bili na vlasti. Neke pametne i dobre stvari koje oni sada izlažu u Skupštini Čačka, izgube na značaju upravo zato što su oni toliko dugo bili ovde na vlasti, kaže Milenković Talović.

Nova vlast podstiče sumnju

Nekadašnja odbornica Demokratske stranke u čačanskom parlamentu smatra da neke stvari počinju da se dešavaju daleko od očiju javnosti čime se podstiče sumnja da se dešava nešto što nije dobro za građane Čačka.

– Iz ovoga što smo od vlasti Srpske napredne stranke do sada videli, primetan je nedostatak realizacije bilo čega novog. Mnoge stvari počinju da se dešavaju negde ispod žita i daleko od očiju javnosti. To, jednostavno, podstiče sumnju da se tamo rade neke stvari koje nisu dobre po građane Čačka, kaže Mirjana Milenković Talović.

Opozicija olakšava posao vlasti

Mirjana Milenković Talović kaže da redovno prati skupštinska zasedanja i zaključuje da opozicija u Čačku čini mnogo olakšavajućih okolnosti po vlast.

– U jednom trenutku se desilo da je opozicija imala preko 150 pravno nemogućih amandmana što govori o nečijoj neozbiljnosti. Bilo je tu sjajnih ideja, ali one nisu dobro pravno formulisane pa nisu ni mogle da budu razmatrane. Mislim da je to neozbiljno i da bitno olakšava ovako lošoj vlasti da i dalje vlada. Na sednicama Skupštine uglavnom gledamo i slušamo o ličnim sukobima između pojedinaca. Faktički, građani gledaju i slušaju svađe, prepirke i detalje iz ličnih života odbornika, a problemi građana i ono zbog čega odbornici sede u Skupštini grada ostaju u zapećku. Ne stiče se utisak da se odbornici ozbiljno bave problemima grada i građana, zaključuje bivša odbornica DS-a.

POSTAVI ODGOVOR