„Za napredniji Čačak“ podržava ideju vanrednih lokalnih izbora

„Za napredniji Čačak“ podržava ideju vanrednih lokalnih izbora

Na to da u čačanskoj Skupštini nešto nije u redu, ukazuje i činjenica da je, za manje od godinu dana, više od deset puta došlo do nedostatka kvoruma, zaključuje doktor Aleksandar Radojević

0

Izražavajući slaganje sa gradskim odborima Dveri i Nova Srbija, da su Čačku potrebni vanredni lokalni izbori, šef odborničke grupe „Za napredniji Čačak”, doktor Aleksandar Radojević, ističe da je ova politička grupacija uvek saglasna sa proverom mišljenja biračkog tela. Pritom, kaže Radojević, na to da u čačanskoj Skupštini nešto nije u redu, ukazuje i činjenica da je, za manje od godinu dana, više od deset puta došlo do nedostatka kvoruma.

Suprotstavljena mišljenja u SNS-u

– Naravno da smo sa te pozicije za vanredne izbore. Ono što je zanimljivo jeste da su juče na konferenciji za novinare, posle naših konsultacija vezanih za prekid sednice, dva glavna aktera Srpske napredne stranke u dva minuta izrekla dva dijametralno suprotna stanovišta. Predsednik odborničke grupe okupljene oko Srpske napredne stranke, gospodin Maksimović, rekao je da bi on jedva čekao da se raspišu vanredni lokalni izbori. Dodao je i da bi Srpska napredna stranka sa dve trećine glasova dobijenih na tim novim lokalnim izborima vladala komotno i komforno, ne zaviseći od volje koalicionih partnera ili opozicije. Samo dva minuta kasnije je predsednik Skupštine grada, koji pripada istoj stranci, dakle Srpskoj naprednoj, rekao da nikako nije za raspisivanje lokalnih izbora jer bi započete reforme i poslove koje radi Srpska napredna stranka u Čačku valjalo dovršiti pa onda ići na izbore, kaže doktor Radojević.

Jedinstvena opozicija

– Ako su dva noseća aktera vlasti u Čačku podeljena na tu temu, opozicija nije. Opozicija je jedinstvena na tu temu i volela bi izbore, zaključio je Radojević.

POSTAVI ODGOVOR