Za neuređena dvorišta i placeve kazna od 10.000 dinara

Za neuređena dvorišta i placeve kazna od 10.000 dinara

Čačanska Komunalna policija upozorava građane da svoja dvorišta i placeve održavaju u urednom stanju

1
Foto: Komunalna policija

Odlukom o održavanju čistoće i komunalnom redu propisano je da su vlasnici odnosno korisnici zemljišta, bašte, voćnjaka, neizgrađenog građevinskog zemljišta i druge slične površine, dužni da navedene površine održavaju u urednom stanju i to tako da na njima bude orezano zelenilo, pokošena trava, korov i šiblje, pokupljen otpad i slično.

Foto: Komunalna policija
Foto: Komunalna policija

Čačanska Komunalna policija saopštila je da je u prethodnom periodu primila veći broj obaveštenja od građana za neuređenje dvorišta i placeva. U saopštenju se navodi da, po prikupljanju podataka, Komunalna policija upozori vlasnike odnosno korisnike navedenih površina i usmeno im naredi da iste površine urede. Za nepostupanje po izrečenoj meri, izdaje se prekršajni nalog u iznosu od 10.000 dinara za fizičko lice.

Iz Komunalne policije upozoravaju građane da svoja dvorišta i placeve održavaju u urednom stanju.

PODELI

1 KOMENTAR

  1. A koga ce da kazne ,za prasumu na Alvadzinici,tacnije bivsa menza GP Ratko Mitrovic…Niko ne dolazi da odrzava ,korov prerastao zapustene objekte ,bitno je od obicnih gradjana da se naplacuje za sve pa i za svoja dvorista ako ne srede a ove sto su na polozaju i ne mare za svoje objekte nikom nista…Nadam se samo da ce ta upozorenja stici do svih podjednako…

POSTAVI ODGOVOR