Za popravku rasvete u Nemanjinoj ulici čekaju se kola iz Kraljeva

Za popravku rasvete u Nemanjinoj ulici čekaju se kola iz Kraljeva

- Naručili smo od Elektrodistribucije iz Kraljeva njihova kola za ispitivanje mesta na kojem je došlo do prekida kabla. Nakon što obezbedimo kola i utvrdimo tačno mesto na kojem je došlo do prekida kabla, na tom mestu ćemo intervenisati, kaže tehnički direktor „Gradca“

0

Ono što svakodnevno zadaje probleme, ne samo građanima već i nadležnima iz „Gradca“ je kvar na uličnoj rasveti u gradu. U Nemanjinoj ulici, u delu oko kafane „Mladost“ i Ulice Svetozara Markovića rasveta ne radi jer je došlo do prekida kabla na mestu koji još uvek nije utvrđen, kaže Miloš Čekanović, tehnički direktor Javnog preduzeća „Gradac“, i najavljuje rešavanje ovog problema u narednih nekoliko dana.

Potrebno je ispoštovati proceduru

– Naručili smo od Elektrodistribucije iz Kraljeva njihova kola za ispitivanje mesta na kojem je došlo do prekida kabla. Nakon što obezbedimo kola i utvrdimo tačno mesto na kojem je došlo do prekida kabla, na tom mestu ćemo intervenisati. Tu je u pitanju i procedura dok se obezbede kola koja nisu trenutno na raspolaganju za Čačak, a nakon toga sledi postupak podnošenja zahteva za isključenje te trafostanice na određeno vreme, kako bismo mogli da presečemo kabal. Mislim da će sve to u narednim danima da se završi, rekao je tehnički direktor „Gradca“.

Vandalizam veći problem

Pored tehničkih problema sa rasvetom koji se najčešće ne mogu preduprediti, veći ali i sve učestaliji problem u gradu je vandalizam. Nakon što je „Gradac“ popravio kompletnu javnu rasvetu i stavio video-nadzor na Spomen parku, pojavili su se oni kojima to, iz nekog razloga, smeta.

– Mi smo već sredili čitavu rasvetu na Spomen parku i postavili video-nadzor, ali prema našim informacijama sa terena to je uništeno. Moraćemo ponovo da izvršimo saniranje i postavimo video-nadzor pa da eventualno bolje pratimo ko se tuda kreće, ali verujem da te osobe neće i drugi put isto da urade. Nema smisla da se uništava nešto u šta su zajednički uložena sredstva, nešto što nikome ne smeta, kaže Čekanović.

POSTAVI ODGOVOR