Za sutra planirano zaprašivanje komaraca u Čačku

Za sutra planirano zaprašivanje komaraca u Čačku

0
Image by Myriam Zilles from Pixabay

Druga ovogodišnja akcija suzbijanja komaraca na teritoriji čačka planirana je za sutra. Tretman će se vršiti od 18 časova do 22 časa na području od Međuvršja do Katrge, u širem priobalju Zapadne Morave, na terenima gde ima stajaćih voda i gde je konstatovano veće prisustvo odraslih formi komaraca, kao i na gradskom području. Posebno će biti tretirani Košutnjak, nekadašnja deponija Prelići, prostor duž korita Ateničke, Lozničke i Trnavske reke, Sportski centar „Mladost“ i teren oko kanala za navodnjavanje.

Elektrosnabdevanje

U Dragačevu je noćas došlo do kvara na dalekovodu za Šipetiće, bez napona su četiri trafostanice u Grabu, gde je 109 domaćinstava ostalo bez struje. Kvar će biti saniran do 10.00 sati.

Vremenska prognoza

U Srbiji će danas biti sunčano i toplo, uz dnevni razvoj oblačnosti koja će na jugozapadu u brdsko-planinskim krajevima, posle podne usloviti mestimično kratkotrajnu kišu ili pljuskove. Vetar će biti slab do umeren, na istoku povremeno i jak severni, uveče u slabljenju. Jutarnja temperatura će biti od 12 do 19 stepeni, a  najviša dnevna od 29 do 33 stepena.
U Čačku će danas biti pretežno sunčano i toplo uz slab do umeren severozapadni vetar. Najviša dnevna temperatura biće 31 stepen.

Vodosnabdevanje

U Prvomajskoj ulici u Čačku je jutros zatvorena voda jer je došlo do pucanjca vodovodne cevi. Popravka kvara se očekuje posle 12.00 sati. U toku pre podneva je moguće isključenje vode u Ulici 501 kod Kamenog mosta u Trbušanima, i u Ulici Zorana Vojinovića u Kulinovcima gde je takođe došlo do kvarova na vodovodnoj mreži.
Zbog pucanja vodovodne cevi u Gornjem Milanovcu, prekid u snabdevanju vodom imaju potrošači u Karađorđevoj ulici, delu Kursuline i delu Ulice Miloša Velikog. Kvar će biti saniran do 13.00 časova.

Bioprognoza

Tokom većeg dela dana biometeorološke prilike mogu imati relativno povoljan uticaj na hronične bolesnike. Izvesne tegobe mogu osetiti reumatičari i srčani bolesnici pa im se savetuje opreznost. Mogući su glavobolja i poremećaj sna.

Stanje na putevima

Saobraćaj je umerenijeg intenziteta u odnosu na vikend, a veći broj vozila danas treba očekivati ka Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, kao i na onim najfrknevntnijim putevima poput Koridora 10.
Zbog radova na izgradnji auto-puta Miloš Veliki od Čačka ka Požegi, izmenjen je saobraćaj u zoni petlje Pakovraće, uz zatvaranje kraka prve kružne raskrsnice i preusmeravanje saobraćaja na postojeću privremenu devijaciju. Vozila koja se kreću iz Čačka ka Požegi, potrebno je da naprave krug u kružnoj raskrsnici kako bi se uključili na auto-put Miloš Veliki.
Počeli su radovi na završnom ispitivanju tunelskih cevi u tunelu Trbušani zbog kojih će biti izmenjen saobraćaj u oba smera. Od danas u 9 sati do srede 03. avgusta biće zatvorena desna tunelska cev, a saobraćaj će se odvijati dvosmerno kroz levu traku tunela. Od srede do petka 05. biće zatvorena leva tunelska cev, a saobraćaj će se odvijati dvosmerno kroz desnu cev.
Danas i sutra zbog radova na asfaltiranju saobraćaj će od 7.00 do 18.00 časova biti obustavljen na deonici Kokin Brod – Pribojska banja, a alternativni putni pravac je Kokin Brod – Bistircia – Priboj.
Prema podacima Uprave granične policije na našin putničkim terminalima zadržavanja ima na prelazu Gradina gde se na izlzazu čeka četiri sata, kao i na prelazu Preševo, takođe na izlazu, zadržavanja su dva i po sata. Pojačan je saobraćaj i ka Crnoj Gori, na prelazima Gostun i Špiljani čeka se oko 45 minuta, a za teretna vozila treba očekivati višesatna zadržavanja na prelazima sa Hrvatskom i Mađarskom.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR