Za tri dana Sabora trubača 477 saobraćajnih prekršaja

Za tri dana Sabora trubača 477 saobraćajnih prekršaja

0
Policijska uprava

policija-servisOd početka Sabora trubača u Guči saobraćajna policija je na putevima ka prestonici trube izvršila kontrolu 2064 vozila i tom prilikom je otkriveno 447 prekršaja. Najveći broj prekršaja bio je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa i to 156, zatim prekoračenja brzine 68, kao i zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola. Iz saobraćaja je isključeno 76 vočača, najviše zbog vožnje pod dejstvom alkohola i to njih 58, a devet lica je zadržano do istrežnjenja.
Inače u toku prethodna 24 sata na putevima u Moravičkom okrugu dogodile su se četiri saobraćajne nezgode, tri u Čačku u kojima je jedno lice lakše povređeno, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Gornjem Milanovcu pored pričinjene manje materijalne štete nije bilo povređenih putnika. Pored pojačane kontrole saobraćaja na putevima ka Guči, radarske kontrole biće tokom celog dana na svim važnijim saobrćajnicama u Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici.

Vodosnabdevanje

voda servis malaU Čačku je jutros registrovan kvar na vodovodnoj mreži u Ulici Braće Jovanović. Radnici čačanskog „Vodovoda“ rade na njegovom saniranju i očekuje se da će do podneva kvar biti saniran, ali je moguće da će za vreme radova dolaziti do prekida u isporuci vode.
Kvar jeregistrovan i na vodovodnoj mreži u Gornjem Milanovcu i to u Solunskoj ulici gde je došlo do pucanja cevi, a prema informaciji iz milanovačkog Javnog komunalnog preduzeća vodosnabdevanje će biti normalizovano do 10.00 sati.

Hitna pomoć

hitna-servis-80x80-obrU Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata lekari su obavili 31 pregled, a na teren su izlazili 44 puta. U isto vreme Hitna pomoć u Gornjem Milanovcu intervenisala je 31 put, od toga 26 pregleda je evidentirano u ordinaciji a pet na terenu.

Biometeorološke prilike

bioprognoza malaZadržava se period sa nepovolјnim uticajem biometeoroloških prilika, a najizraženije tegobe mogu osetiti osobe sa respiratornim i cerebrovaskularnim obolјenjima. Kod meteoropata su mogući bolovi u mišićima, glavobolјa i nervoza. U saobraćaju je nephodna dodatna opreznost.

Porodilište

bebee-servis-obrU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su četiri bebe, dve devojčice i dva dečaka.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR