[rstr_selector]
Foto: Dženarika info

Za vikend mirno na putevima u Moravičkom okrugu

Policijska uprava

Vikend je na putevima u Moravičkom okrugu protekao prilično mirno. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda, a u Čačku su evidentirane dve u kojima, pored pričinjene materijalne štete, nije bilo povređenih putnika. Radarske kontrole za danas nisu planirane, ali se vozačima savetuje oprezna vožnja uz poštovanje svih saobraćajnih propisa, naročito ograničenja brzine kretanja.

Bioprognoza

Danas se očekuje relativno pobolјšanje biometeoroloških prilika koje će doprineti smanjenju tegoba kod većine hronično obolelih osoba. Izvesna opreznost se savetuje kardiovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Razdražlјivost i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku lekari su pregledali 27 pacijenata u toku prethodna 24 sata, a na terenu su intervenisali 36 puta. U Gornjem Milanovcu je bio povećan broj lekarskih intervencija, što je ubičajeno za vikend, pa je tako u stanici hitne pomoći evidentirano 46 pregleda, ali je zato kućnih poseta bilo manje nego inače samo dva puta su dežurne ekipe izlazile na teren.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su dve bebe i to dva dečaka. U porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu u nedelju nije bilo porođaja, a u subotu je rođena jedna devojčica.

Stanje na putevima

Danas vozače očekuju povoljniji uslovi za vožnju u odnosu na prethodne dane, ali opasnost u vožnji predstavja hladan vazduh zbog čega je veća mogućnot stvaranja poledice, naročito na mostovima i putevima u planinskim predelima. Zbog početka nove radne nedelje saobraćaj je pojačan unutar gradova kao i na prilaznim putevima većim gradskim sredinama.
Do 08. aprila se izvode radovi na pranju i servisiranju tunela Brančić. Radovi će se izvoditi od 8.00 do 16.00 časova naizmenično u voznoj i preticajnoj traci i biće obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.
Do 15. aprila ise zvode radovi na deonici od Čačka ka Guči, kod Spomen parka gde se vozila naizmenično propuštaju. Usporena vožnja očekuje vozače na putu između Kraljeva i Bogutovca gde se izvode radovi na sanaciji klizišta u Progorelici, a do 1. maja su produženi radovi na stabilizaciji klizišta koje se nalazi na magistralnom putu između mesta Mijoska i graničnog prelaza Gostun. Alternativni put vodi preko Kolovrata i Jabuke.
Prema informacijama Uprave granične policije na graničnim prelazima Horgoš i Batrovci, zadržavanje za teretna motorna vozila na izlazu iz Srbije je tri sata, na Šidu kamioni i šleperi čekaju oko četiri sata, na Kelebiji dva, a na Gradini sat i po. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Поделите вести