Za vikend osam saobraćajnih nezgoda na putevima u Moravičkom okrugu

Za vikend osam saobraćajnih nezgoda na putevima u Moravičkom okrugu

0
Foto: Arhiva Dženarika Info
Policijska uprava

Proteklog vikenda u Moravičkom okrugu se dogodilo osam saobraćajnih nezgoda. U Čačku je evidentirano pet u kojima je jedno lice izgubilo život, a sedam osoba je lakše povređeno. U Lučanima su se dogodile dve u kojima je jedno lice teško povređeno, a u saobraćajno nezgodi u Ivanjici dve osobe su prošle sa lakšim telesnim povredama. Radarske kontrole biće do 22.00 časa na frekventnijim saobraćajnicama u Čačku.

Elektrosnabdevanje

Danas će zbog radova u trafo-stanici, bez električne energije biti potrošači u Atenici u ulicama Radenka Janjića, Ljubinke Popović, Braće Gudurić, Svetozara Babovića, Ulicama 304, 305, kao i u delu uluca Dragomira Ružičića, Radnih Brigada, Vojina Propadovića i Braće Petronijević, između ulica 304 i Svetozara Babovića. Bez struje će biti i Osnovna Škola “Sveti Sava“ i sportska hala u Atenici. Predviđeno je da se radovi izvode od 11.00 do 14.00 časova. Zbog radova na dalekovodu od 08.00 do 16.00 časova bez električne energije biće potrošači u delu Stančića koji se napajaju sa trafo stanice Čegar.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku registrovani su kvarovi na Gučkom putu kod kafane „Crnogorac“, u Prijevoru kod „General prometa“, na ovim lokacijama još uvek nije došlo do prekida u vodosnabdevanju, ali je za vreme radova koji će se obavljati u toku prepodneva moguće kratkotrajno isključenje, a bez vode su jutros potrošači u delu Vidove. Kvarv će biti saniran u toku dana.

Bioprognoza

Danas se hroničnim bolesnicima preporučuje pridržavanje saveta lekara, kao i umerena fizička aktivnost zbog očekivanih biometeoroloških prilika. Kod osetljivih osoba moguće su izražnije meteoropatske reakcije poput glavobolje, bolova u mišićima i umora. U saobraćaju je neophodna povećana pažnja.

Hitna pomoć

Lekari čačanske hitne pomoći su u toku prethodna 24 sata 48 puta izlazili na teren, a u ordinaciji su pregledali 19 pacijenata. Milanovačka hitna pomoć obavila je 6 kućnih poseta i 27 ambulantnih pregleda.

Stanje na putevima

Pretežno sunčano vreme koje je najavljeno za danas sa prijatnim dnevnim temperataurama donosi povoljne uslove za odvijanje saobraćaja, ali magla i sumaglica u jutarnjim i večernjim satima mogu otežavati vožnju na putevima preko planinskih prevoja, pored reka i u kotlinama centralne i zapadne Srbije. Saobraćaj se na autoputevbima i glavnim putnim pravcima odvija bez zastoja, umerenog je intenziteta, a na naplatnim rampama se prolazi bez zadržavanja.
Do 10. marta od 9.30 do 17 časova, izvode se radovi na servisiranju opreme u tunelu „Savinac““ u smeru ka Beogradu. Saobraćaj će se odvijati voznom trakom dok će za saobraćaj biti zatvorena preticajna traka.
Produženi su radovi na ispiranju kišne kanalizacije kod petlje „Takovo“ u smeru ka Preljini. Izvodiće se do 12. marta od 08.00 do 16.00 časova kada se za saobraćaj naizmenično zatvara preticajna ili zaustavna saobraćajna traka.
Prema podacima Uprave granične policije na putničkim termilanima nema dužih zadržavanja, dok se na teretnim vozila povremeno duže zadržavaju prilikom izlaska iz naše zemlje ka Hrvatskoj.

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR