Za vikend pet saobraćajnih nezgoda u Moravičkom okrugu

Za vikend pet saobraćajnih nezgoda u Moravičkom okrugu

0
Foto: Arhiva Dženarika info
Policijska uprava

Prema podacima iz čačanske Policijske uprave, proteklog vikenda u Čačku su evidentirane četiri saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice teško povređeno, a jedna osoba je prošla sa lakšim telesnim povredama. U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na teritoriji Lučana dve osobe su lakše povređene, a u Gornjem Milanovcu i Ivanjici nije bilo saobraćajnih nezgoda. Kontrola brzine kretanja vozila za danas je planirana na gradskim saobraćajnicama u Čačku, kao i na putnom pravcu od Preljine ka Beljini gde će biti do 14.00 časova.

Elektrosnabdevanje

Kako smo jutros obavešteni u pogonima Elektrodistribucije u Čačku, Gornjem Milanovcu i Lučnima, planskih isključenja struje za danas nema, a kvarovi koji su registrovani na niskonaponskim mrežama biće sanirani u toku prepodneva. U Ivanjici je zbog kvara na dalekovodu bez struje ostao zaselak Preseka u Močiocima, radovi na popravci kvara su u toku i očekuje se da će biti saniran u toku pprepodneva.

Bioprognoza

Očekivana biometeorološka situacija će izazvati uobičajene tegobe kod pojedinih hronično obolelih osoba. Oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima. Reumatski bolovi, glavobolja i pospanost su moguće meteoropatske reakcije. Maksimalna pažnja se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku intervenisala je u toku prethodna 24 sata 35 puta na terenu, a 11 pregleda je evidentirano u ordinaciji, što je nešto manji broj intervencija nego inače, a u Gornjem Milanovcu su lekari ovavili 20 ambulantnih pregleda i 8 kućnih poseta.

Stanje na putevima

Na gradskim saobraćajnicama se beleže jutarnje gužve zbog početka nove radne nedelje, a kiša usporava vožnju. Saobraćaj je van gradskih sredina umerenog intnziteta, a u većem delu zemlje i tokom dana će biti padavina, dok se u planinskim predeliama očekuje povećanje visine snežnog pokrivača. Snega u raskvašenom stanju do 5 centimetara ima na putevima u planinskim predelima Ivanjice i Novog Pazara, a zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom na snazi je na putnim pravcima Novi Pazar – Deževa – Odvraćenica, Ratina – Kovanluk, Kraljevo – Brezna – Goč, Kopaonik – Rudnica i Raška – Kuti – Odvraćenica.
Saobraćaj se sa deonice Gojna Gora – Ljubić preusmerava na novoizgrađenu pristupnu saobraćajnicu i nadvožnjak trase auto-puta, a zbog radova na popravci oštećenja na železničkom mostu koji se nalazi u blizini brane u Međuvršju, na deonici magistralnog puta Čačak – Ovčar Banja saobraćaj se odvijati jednom kolovoznom trakom naizmeničnim propuštajem vozila.
Zbog rekonstrukcije kolovozne konstrukcije u tunelu Brđanileva tunelska cev je zatvorena, a saobraćaj se odvija dvosmerno desnom trakom tunela.
Vozila se naizmenično propuštaju na putu između Arilja i Prilika, u blizini mesta Klisura, dok je na putnom pravcu Beranovac – Goč na deonici od Kamenice do Šošanie saobaćaje obustavljen zbog radova na asfaltiranju. Alternativni putni pravac je preko Vrnjačke Banje.
Na graničnim prelazima teretna vozila čekaju duže na prelazima sa Mađarskom i Hrvatskom, dok se na putničkim terminalima prolazi bez zadržavanja.

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR