Za vikend sedam saobraćajnih nezgoda u Moravičkom okrugu

Za vikend sedam saobraćajnih nezgoda u Moravičkom okrugu

0
Policijska uprava

Tokom vikenda u Čačku se dogodilo pet saobraćajnih nezgoda u kojima su dve osobe lakše povređene, dok je u dve saobraćajne nezgode koje su evidentirane na području Ivanjice, povređeno pet osoba od kojih su dve zadobile teške telesne povrede. Radarske kontrole za danas nisu planirane ali se vozačima savetuje pažljivija vožnja uz poštovanje svih saobraćajnih propisa, naročito ograničenja brzine kretanja.

Vodosnabdevanje

Zbog radova na priključku poslovno-stambenog objekta na vodovodnu mrežu, u pre podnevnim satima bez vode će biti deo Preljine na putu ka Gornjem Milanovcu. Pored toga, registrovani su kvarovi na Obrežu u ulicama 11 i 30. Moguće je kratkotrajno nestajanje vode u pomenutim ulicama dok traju radovi na popravci.
U Gornjem Milanovcu će zbog radova na saniranju kvarova na vodovodnoj mreži od 8 do 10 sati voda biti zatvorena u Ulici Nikole Lunjevice, a od 10 do 12 u neselju Lunjevica, zaseok Petkovići.

Elektrosnabdevanje

Sutra će na području Dragačeva zbog radova na rekonstrukciji dalekovoda, u vremenu od 08.00 do 17.00 časova bez električne energije biti Lopaš, Prilipac i deo Donje Kravarice, zaseoci Brkići i Čvorovići.
Radovi na rekonstrukciji nisko naponske mreže u Stanojevićima prema groblju u Gornjoj Kravarici izvodiće se od 16. do 23. septembra u vremenu od 07.00 do17.00 časova.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija pogodovaće hroničnim bolesnicima, ali se dodatna pažnja ipak savetuje osobama sa srčanim tegobama, a u jutarnjim satima pojačane tegobe mogu osetiti i astmatičari. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi.Preporučuje se umerena fizička aktivnost i boravak u prirodi.

Hitna pomoć

Lekari u čačanskoj hitnoj pomoći imali su u toku prethodna 24 sata manje intervencija u odnosu na prethodne dane, obavili su 19 ambulantnih pregleda i 18 kućnih poseta. U Gornjem Milanovcu lekari su pregledali 35 pacijeanta u stanici hitne pomoći, a na terenu su intervenisali osam puta.

Stanje na putevima

Prijatne dnevne temperature donose dobre uslove za vožnju ali u jutarnjim satima može doći do pojave magle po kotlinama i visoravnima. Pažljivija vožnja potrebna je na deonicama na kojima je zbog radova izmenjen režim saobraćaja ili na kojima zbog obustava vozači moraju koristiti alternativne putne pravce.
Danas i sutra izvodiće se radovi na košenju trave u razdelnom pojasu na deonici Brđani – Preljina. Radovi će se izvoditi u pokretu, sa povremenim zatvaranjem preticajne saobraćajne trake u oba smera i biće obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.
Radovi u tunelu Surduk na deonici Kneževići – Bela Zemlja – Užice, produženi su do 21. septembra od 19.00 časova do 7.00 sati ujutru, uz naizmenično propuštanje vozila.
Na istoj deonici izvode se radovi kod mesta Bela zemlja, radnim danima od 7.00 do 16.00, a subotom od 7.00 do 15.00 časova. Alternativni putni pravac je lokalni put kroz Mačkat. Kod petlje „Sušica“ u toku je sanacija nadvožnjaka „Kneževići“, zbog čega se saobraćaj preusmerava preko novoizgrađene devijacije.
Prema podacima Uprave granične policije, nema zadržavanja na putničkim terminalima naših graničnih prelaza, dok vozači teretnih vozila mogu očekivati povremeno nešto duža zadržavanja na izlazu iz zemlje.

 

 

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR