[rstr_selector]

Za vikend sedam saobraćajnih nezgoda u Moravičkom okrugu

Policijska uprava

saobracajna-nezgoda-servis-80x80-obrPrema podacima iz Policijske uprave, na putevima u Moravičkom okrugu proteklog vikenda se dogodilo sedam saobraćajnih nezgoda od kojih je pet bilo u Čačku u kojima su dve osobe lakše povređene. Jedna se dogodila u Lučanima u kojoj su dve osobe prošle sa lakšim telesnim povredama, dok je u saobraćajnoj nezgodi koja je evidentirana na području Gornjeg Milanovca jedna osoba zadobila teške telesne povrede. Radarske kontrole biće do 11.00 sati u Zablaću, do 12.00 u Bresnici, a od 16.00 do 22.00 časa na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

Vodosnabdevanje

vodaa-servis-obrPrema informaciji iz čačanskog Vodovoda u Obilićevoj ulici kod broja 111 došlo je do kvara na vodovodnoj mreži, a radovi na njegovom saniranju obavljaće se u toku pre podneva. Moguće je kratkotrajno nestajanje vode do popravke kvara, a učesnici u saobraćaju zbog radova u tom delu ulice treba da obrate pažnju na vertikalnu saobraćajnu signalizaciju. U Gornjem Milanovcu će zbog radova na saniranju kvara od 09.00 do 13.00 časova doći do prekida u snabdevanju vodom u naseljima Savinac i Šarani.

Hitna pomoć

hitna-pomocU Čačku i Ivanjici je bio povećan broj intervencija koje su u toku prethodna 24 sata obavili lekari u hitnim medicinskim službama. U Čačku su lekari intervenisali 67 puta na terenu, a u ordinaciji su obavili 37 pregleda. Ivanjička Hitna pomoć je imala 88 intervencija od kojih šest na terenu, a 82 u ordinaciji. U Gornjem Milanovcu su zabeležene 32 hitne intervencije od kojih 24 u ordinaciji, a osam na terenu.

Bioprognoza

bioprognozaOptimalni termički uslovi pogodovaće većini hronično obolelih, ali se izvesna opreznost savetuje srčanim bolesnicima i osobama sa varirajućim krvnim pritiskom. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi.

Porodilište

beba-servis-porodilste-obrU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođena je jedna devojčica, a u Gornjem Milanovcu je rođen jedan dečak.

 

Поделите вести