Za vikend u Čačku rođeno sedam beba

Za vikend u Čačku rođeno sedam beba

0
Porodilište

U čačanskom porodilištu za vikend je rođeno sedam beba. U subotu 26. septembra rođene su tri devojčice, a u nedelju, na Krstovdan rođene su četiri bebe, tri dečaka i jedna devojčica. U Gornjem Milanovcu u toku prethodna 24 sata rođen je jedan dečak.

Elektrosnabdevanje

U Čačku za danas nema planiranih isključenja struje, a zbog pojačanog vetra ima manjih kvarova na niskonaponskoj mreži na seoskom području, koji će biti sanirani u toku pre podneva.
Na području Gornjeg Milanovca u kvaru je dalekovod za Rudnik, zbog čega je bez struje celo područje Rudnika.
Zbog planiranih radova na dalekovodu u Donjoj Kravarici će od 8 do 17 časova bez električne energije biti područja Lopaša, Prilipca i zaseoci Brkići i Čvorovići.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku jutros su registrovani kvarovi u Ulici Gvozdena Paunovića kod broja 270, zatim u Ulici 217 u Aveniji, u Vidovi prema jezeru, potes Petrovići, u Prijevoru su registrovana dva kvara i to na granici sa Trbušanima i na putu za Pranjane,
Kvarovi će biti sanirani u toku dana, a za vreme radova je moguće je kratkotrajno redukovanje u snabdevanju vodom.
U Gornjem Milanovcu će zbog radova na vodovodnoj mreži od 8 do 10 sati bez vode biti Cerska ulice kod MIteksa, od 8 do 12 Svete Popovića, a od 9 do 11 sati ambulanta u Beršićima.
Zbog prekida u snabdevanju električnom energijom, Korisnici na Rudniku koji se snabdevaju sa rezervoara Kolonija, trenutno nemaju stabilno vodosnabdevanje.

Bioprognoza

Usled očekivane biometeorološke situacije većina hroničnih bolesnika može da oseća tegobe, pa im se preporučuje da smanje uobičajene aktivnosti i redovno sprovode terapiju. Kod meteoropata će najizraženiji biti reumatski bolovi, glavobolja i promenljivo raspoloženje. U saobraćaju je neophodna povećana pažnja.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku intervenisla je u toku prethodna 24 sata 30 puta na terenu a 24 pacijenta su pregledana u ordinaciji. U Gornjem Milanovcu lekari su obavili 14 ambulantnih pregleda i osam kućnih poseta.

Policijska uprava

Tokom vikenda u Čačku se dogodilo pet saobraćajnih nezgoda u kojima su dve osobe prošle sa lakšim povredama, dok je jedno lice zadobilo teške telesne povrede. U Gornjem Milanovcu se dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih putnika. Radarske kontrole za danas nisu planirane.

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR