Претрага
[rstr_selector]

Zahtevi za lične karte mogu se predavati i vikendom

Elektrosnabdevanje

struja-servis-obrStanje na elektromrežama u Čačku, Gornjem Milanovcu i Dragačevu je stabilno, nema većih kvarova što omogućava da  se distribucija električne energije odvija normalno. U Ivanjici su svi dalekovodi pod naponom, ali je registrovano devet kvarova na niskonaponskoj mreži od kojih dva u gradu, a sedam na seoskom području. Dežurna ekipa će u toku dana raditi na njihovom saniranju.

Vodosnabdevanje

voda servis malaNa vodovodnoj mreži u Čačku nema većih kvarova, a u toku dana neće biti radova zbog kojih bi voda bila isključena. Međutim, iako je toplije vreme jutros je došlo do pucanja vodomera i spoljnih instalacija u nekoliko domaćinstava, što neće uticati na snabdevanje grada vodom, ali iz čačanskog Vodovoda apeluju na građane da adekvatno zaštite svoje vodomere.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-cacak-malaHitna pomoć u Čačku intervenisala je u toku prethodna 24 sata 43 puta na terenu, a 20 pregleda je evidentirano u ordinaciji.
U Gornjem Milanovcu lekari su u Hitnoj pomoći pregledali 17 pacijenata, a obavili su i 12 kućnih poseta. Ivanjička Hitna pomoć imala je 58 intervencija od kojih 6 an terenu, a tri pacijenta su upućena na dalje lečenje u čačansku bolnicu.

Biometeorološke prilike

bioprognoza-2Biometeorološka situacija može nepovolјno uticati na pojedine grupe hronično obolelih. Osobama sa obolјenjima srca i kardiovaskularnog sistema se savetuje naročit oprez tokom dana. Pospanost, zamaranje i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatno odevanje, kao i povećana pažnja u saobraćaju.

Porodilište

bebee-servis-obrDanašnji izveštaj iz čačanskog porodilišta identičan je jučerašnjem s obzirom na to da su i u toku prethodna 24 sata rođene tri bebe, dva dečaka i devojčica, dok u Gornjem Milanovcu već tri dana nije rođena nijedna beba.

Policijska uprava

lkZbog povećanog broja zahteva za zamenu ličnih karata, Policijska uprava u Čačku će i tokom februara raditi i vikendom, pa će njeni šalteri radnim danima i subotom biti otvoreni za stranke od 07 do 20, a nedeljom od 08 do 14 časova.

Saobraćajna policija

radarska-kontrola malaPrema podacima iz čačanske saobraćajne policije u toku jučerašnjeg dana dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u Parmencu u kojoj pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih, dok je u saobraćajnoj nezgodi koja je evidentirana u Gornjem Milanovcu jedno lice zadobilo lakšu telesnu povredu.
Kontrola brzine kretanja vozila planirana je na gradskim saobraćajnicama do 16.00 časova, a od 14.00 do 16.00 časova u Parmencu.

Поделите вести