Zagađenom vodom iz Despotovice zalivaju se usevi, ugroženo zdravlje građana

Zagađenom vodom iz Despotovice zalivaju se usevi, ugroženo zdravlje građana

Evidentno je da zagađenje reke traje celo leto, a to se svake godine ponavlja u kontinuitetu. U delu od kolektora u Semedraži pa nizvodno do ušća sa Dičinom i dalje sa Čemernicom do Morave, života nema, a ta voda koristi se za zalivanje useva, kaže meštanin Brđana

0

Oko reke Despotovice kilometrima okolo danima se širi nesnosan smrad, na njeno zagađenje ukazuje boja koja se od modro plave menja do boje mazuta, nekada je i penušava, a u delu u kome je reka najviše zagađena biljnog i životinjskog sveta uopšte nema. Pritom, građane niko od nadležnih ne obaveštava o čemu se radi, kaže Jezdimir Stepanović, meštanin Brđana.

Meštani ne dobijaju odgovor od nadležnih

– To je intenzivirano u večernjim satima jer inspekcije ne rade popodne, pa samim tim oni koji zagađuju reku imaju odrešene ruke da ispuste u nju komunalni otpad, hemiju ili fekalije, ne znam o čemu se tačno radi. Evidentno je da zagađenje traje celo leto, a to se svake godine ponavlja u kontinuitetu. U delu od kolektora u Semedraži pa nizvodno do ušća sa Dičinom i dalje sa Čemernicom do Morave, života nema. Uzimali smo uzorke vode, ali ja ne znam šta se dešava sa tim. Niko nas ne obaveštava o zagađenju, kada je to počelo ni sa čim imamo posla. Ta voda se koristi za zalivanje useva pa indirektno dolazi do građana koji kupuju proizvode na gornjomilanovačkoj i čačanskoj pijaci. Niko od nadležnih ne ukazuje na taj problem, niti daje instrukcije kako ljudi da se ponašaju, kaže naš sagovornik.

POSTAVI ODGOVOR