Претрага
[rstr_selector]

Zapadna Srbija dobija koordinaciono telo za odbranu od grada

Načelnici Moravičkog, Zlatiborskog, Mačvanskog i Kolubarskog okruga pokrenuli su inicijativu za formiranje koordinacionog tela za odbranu Zapadne Srbije od grada koje bi pokrilo teritoriju 29 gradova i opština. U radu koordinacionog tela, pored načelnika, gradonačelnika i predsednika opština, učestvovali bi predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Republičkog hidrometeorolškog zavoda, Sektora za vanredne situacije, ali i udruženja malinara, voćara, povrtara i drugih.

Cilj je da se ujednači sistem protivgradne zaštite u širem području

Cilj formiranja ovog tela je potreba da se ujednači sistem protivgradne zaštite na širem području, uključujući i susednu Republiku Srpsku, ali i okruge u Srbiji. Pored toga, cilj je i da se pomogne državnoj i lokalnoj zajednici kroz zajedničke stavove i inicijative za primenu postojećih i eventualnu izmenu zakonskih propisa kako bi se otklonile sve prepreke oko nadležnosti u domenu podizanja i održavanja protivgradnih objekata, nabavke potrebnog broja raketa i obezbeđenja, obuke i isplate naknade protivgradnim strelcima.

Koordinaciono telo će biti formirano odmah nakon što saveti sva četiri okruga usvoje ovaj predlog, a prvo okupljanje se očekuje u trećem kvartalu ove godine.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *