[rstr_selector]

Zaštitni bedem na desnoj obali Bjelice završen, nastavak radova zavisi od vremenskih prilika

I pored obilnih kiša, situacija u Lučanima je pod kontrolom jer vodostaj Bjelice nije u porastu, kaže Vesna Stambolić, predsednica ove opštine. Ona je podsetila da je zaštitni bedem na desnoj obali reke završen, da je u toku postupak nabavke pumpi za crpnu stanicu, a da završetak radova zavisi od vremenskih uslova.
– Zaštitni bedem na desnoj obali Bjelice je završen i on ima apsolutno svoju funkciju. U toku je postupak nabavke pumpi koje idu za crpnu stanicu, a većim delom su izvedeni i radovi na levoj obali reke. Radovi zavise od vremenskih prilika, tako da nije sve što je planirano završeno, ali se i dalje radi. S obzirom na to da su u pitanju zemljani radovi, zbog loših vremenskih uslova mašine ne mogu da rade, rekla je predsednica Opštine Lučani.

Zbog najavljenih padavina i narednih dana sve službe u pripravnosti

– Ovo nisu one bujične kiše i za sada zemlja prihvata ovu količinu vode. Što se tiče Bjelice, izlivanja nema, ima manjih zadržavanja vode na poljoprivrednom zemljištu, kao i na poljima oko Dljinskog mosta gde su u toku radovi na uređenu korita ispod mosta i na uređenju samog ušća Bjelice u Zapadnu Moravu na Kratovskoj steni. U kontaktu smo sa javnim preduzećima i svim drugim subjektima koji mogu da stave u službu svoju operativu što se tiče tehnike ali i ljudstva. Pratimo situaciju i za sada nema razloga za neku uzbunu. Sve je pod kontrolom iako je kiša prema mojim saznanjima najavljena do kraja vikenda, očekujem da će ovo proći bez nekih izlivanja, istakla je Vesna Stambolić.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *