[rstr_selector]

Zašto je Užičko pozorište svuda dobrodošlo osim u Čačku?

Predstave Narodnog pozorišta iz Užica gostuju u mnogim gradovima Srbije, ali i u zemljama regiona. Međutim, glumci užičkog Narodnog pozorišta više od dve decenije nisu nastupali pred čačanskom publikom.

Ljiljana Matić, glavni organizator programa užičkog pozorišta, kaže da svih ovih godina nisu uspeli da postignu dogovor sa predstavnicima Doma kulture u Čačku, ali da se nada da će se u skorijoj budućnosti užički glumci predstaviti „komšijskom” gradu.

– Ne znam koji su tačno razlozi, ali verujem da će se ta slika vrlo brzo promeniti jer naše pozorište ima toliko uspeha da su zaslužili da čačanska publika uživa barem u jednoj predstavi koju imamo na repertoaru. Činjenica je da ranije nismo uspevali da postignemo dogovor, ali verujem da se to može promeniti, kaže Ljiljana Matić.

Publici nude bogat sadržaj

Užičko Narodno pozorište nedavno je učestvovalo na 21. Međunarodnom sajmu privrede održanom u Mostaru, gde su izveli predstavu „Narodni poslanik”. Ljiljana Matić kaže da tamošnja publika voli komedije, zbog čega su bili odlično prihvaćeni i ističe da su se predstavili kao pravi brend srpske kulture.

– Naše pozorište zauzima značajno mesto u vrhu, tako da su nas Privredna komora i Predsedništvo Srbije prikazali kao pravi brend srpske kulture. Publika u Mostaru voli komedije i Užice, tako da smo odlično prošli. Trenutno se pripremamo za nekoliko značajnih festivala, jedan od njih je Festival „Joakim Vujić” koji će ove godine biti održan u Novom Pazaru. Nakon toga idemo na 63. Sterijino pozorje u Novom Sadu, u okviru kojeg ćemo 2. juna izvesti predstavu „Svedobro” koja je na proteklom Jugoslovenskom pozorišnom festivalu imala svoje selektirano izvođenje. Ono što takođe treba pomenuti jeste da smo selektirani i za učešće na pozorišnom maratonu u Somboru gde ćemo izvesti dve predstave, kaže naša sagovornica.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *