Претрага
[rstr_selector]

Zašto kasne rešenja o registraciji stambenih zajednica?

Mnogi Čačani koji su predali dokumentaciju za upis u registar stambenih zajednica još čekaju rešenje o registraciji, a razlozi čekanja najčešće se odnose na veliki broj predmeta, ali i na neusaglašenost prijave zgrade i katastra, kaže Milan Draškić, vršilac dužnosti direktora Gradske stambene agencije.

– U poslednje vreme svakodnevno dolazi veliki broj predstavnika stambenih zajednica s namerom da se registruju i to uslovljava veliki broj predmeta. Pored toga, najčešći razlog može biti taj što je sama prijava neusaglašena sa podacima iz Službe za katastar nepokretnosti grada Čačka. Dešava se da se podnosiocu prijave predmet vrati sa zahtevom za otklanjanje uočenih nedostataka, kaže Draškić.

Veliki broj predmeta za samo jednog registratora

On navodi da je zakonom propisano da u roku od pet dana kada dobije prijavu, registrator mora da registruje jednu stambenu zajednicu, ali smatra da to u slučaju čačanske stambene agencije nije moguće ispoštovati.

– Rok jeste pet dana, ali registrator nije u situaciji da to ispuni jer pored te obaveze ima i niz drugih obaveza, s obzirom na to da je ona jedini diplomirani pravnik u našoj agenciji. U određenim situacijama zbog velikog broja predmeta i nekih drugih radnih zadataka koji pred njom stoje, ne može da se izađe u susret svima da u tom, zakonom predviđenom roku, budu registrovani, kaže naš sagovornik.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *