[rstr_selector]

Zatvoren bazen otvara brojna pitanja i nedoumice

Krajem 2012. godine član Gradskog veća, a blizak saradnik gradonačelnika Čačka, Ostoja Mijailović, našim sugrađanima je ekskluzivno otkrio više detalja o zatvorenom bazenu, tvrdeći da će već početkom naredne građevinske sezone početi i izgradnja ovog dugo najavljivanog objekta.

Tom prilikom je rekao da su inženjeri CIP-a posetili Čačak i dobili zadatak da što brže urade projekat i potrebnu dokumentaciju. Izrada projekta je potrajala skoro godinu dana, a u novembru 2013. gradonačelnik Vojislav Ilić je kašnjenje projekta pravdao njegovom obimnošću i težinom od nekoliko desetina kilograma, jer prema magistarskoj logici to znači da čim je toliko težak na kilo, sigurno je težak i za izradu. Već tada je govorio kako su sredstva obezbeđena i da će radovi ubrzo biti započet.

Međutim, ako gradski čelnici zaboravljaju šta su obećavali, Google sve pamti, pa se lako mogu pronaći njihove izjave koje iz godine u godinu mutiraju, pa se stiče utisak da se ne zna ko šta priča, o čemu svedoči sledeća statistika:

1. Prvobitno je vrednost investicije bila oko 8 miliona evra, a posle godinu dana 3 miliona evra, da bi se vremenom ta suma polako, ali sigurno topila, tako da se u poselednjim izjavama gradskog rukovodstva cifre uopšte ne spominju

2. Najpre je bilo reči o pravom olimpijskom bazenu sa akva parkom, igraonicama za decu i ostalim pratećim sadržajima, a potom o običnom zatvorenom bazenu koji će imati teretanu, spa centar i kafe bar, ali kako vreme odmiče biće dobro ako Čačani dobiju gumeni bazen sa suncobranom i gajbom piva

3. Krajem 2013. prvi čovek Čačka hvalio se kako su se čuli sa stranim investitorom koji je potvrdio da će obezbediti sredstva za izgradnju ovog kapitalnog objekta, ali ovih dana u lokalnim medijima možemo pročitati kako su vremena teška i da je pitanje ko će, kad će i da li će graditi zatvoren bazen u Čačku.

U više navrata gradski čelnici ponavljali su da je u toku revizija projekta i da je samo pitanje trenutka kada će dobiti građevinsku dozvolu za izgradnju. S obzirom da je predviđeno da se bazen gradi na pomoćnim tereninma FK „Borac“, dakle, na izuzetno plavnom području, u šta smo se uverili tokom majskih polava, pokušali smo da dobijemo informaciju iz JP “Srbijavode” da li je odobrena izgradnja bazena na ovoj lokaciji. Međutim, od nadležnih iz ovog preduzeća nam je rečeno da se jesu sastali i pričali, al nemaju pojma šta su odlučili, pa bi bilo najbolje da ih to i ne pitamo.

I dok se ovih dana priča o zatvorenom bazenu ponovo aktuelizuje, jer rukovodstvo Čačka uskoro treba da počne izradu budžeta za 2015. godinu, nadamo se da će članovi Vaterpolo kluba „Borac“ naredne godine trenirati u adekvatnim uslovima, a ne kao ovih dana, po mrklom mraku i hladnoći. Dok se pitanje zatvorenog bazena ne reši, našim mladim vaterpolistima jedino preostaje da se u brojnim crkvama čačanskog kraja, od kojih su neke tek u najvi, mole Bogu da ne zakače upalu pluća.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *