[rstr_selector]
Ilustracija

Zatvoren deo puta kroz Trbušane

Vodosnabdevanje

voda servis malaVodosnabdevanje u Čačku jutros je uredno, a zbog radova na izgradnji novog vodosistema Vranići – Milićevci – Sokolići, od 8.00 do 15.00 biće zatvoren put u Trbušanima od škole do regionalnog puta Čačak – Pranjani. U Gornjem Milanovcu, Guči i Lučanima nema kvarova na vodovodnim mrežama, kao ni planiranih radova zbog kojih bi dolazilo do isključenja vode.

Hitna pomoć

hitnaLekarsku pomoć u Hitnoj medicinskoj službi u Čačku u toku prethodna 24 sata zatražilo je 46 pacijenata, a u isto vreme lekari su na terenu intervenisali 39 puta. U Gornjem Milanovcu je evidentiran 21 pregled u ordinaciji Hitne pomoći, a u isto vreme lekari su obavili i devet kućnih poseta.

Bioprognoza

bioprognozaOčekivane biometeorološke prilike mogu izazvati tegobe kod astmatičara, nervno labilnih, kao i kod osoba sa varirajućim krvnim pritiskom. Kod meteoropata moguća je pospanost, bolovi u kostima i zglobovima i neraspoloženje. U saobraćaju se preporučuje dodatna pažnja.

Uprava saobraćajne policije

saobracajna-nezgoda-servis-80x80-obrNa području Čačka i Gornjeg Milanovca u toku prethodna 24 sata dogodila se po jedna saobraćajna nezgoda, a prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, dva lica su zadobila lakše telesne povrede. Radarske kontrole biće i danas raspoređene na svim frekventnijim saobraćajnicama u Čačku do 22.00 časa.

Stanje na putevima

stanje-na-putevimaVozače će danas u većini krajeva naše zemlje pratiti povoljne vremenske prilike, a slabi pljuskovi mogući su na području zapadne, istočne i severne Srbije zbog kojih će kolovozi povremeno biti mokri, saopštio je AMSS. Saobraćaj je  umerenog inteniziteta, a pojačan se očekuje u kasnijim popodnevnim i prvim večernjim satima kada će biti potrebno više strpljenja za volanom. Posebna pažnja neophodna je na deonicama na kojima se izvode radovi. Danas će se od 8.00 do 17.00 izvoditi radovi na redovnom održavanju puta u Miokovacima, na deonici Pranjani – Trbušani gde će se saobraćaj odvijati usporeno uz naizmenično propuštanje vozila, a isti režim saobraćaja vozače očekuje na putu kroz Bresnicu, zbog radova na putu od Mrčajevaca ka Bumbarevom Brdu. Za sutra su najavaljeni radovi od 08.00 do 17.00 časova kod kružnog toka u Konjevićima, gde će saobraćaj biti usporen, a vozila će se naizmenično propuštati.
Od 16. do 20. aprila izvodiće se radovi na kavanju kosina na deonici Pakovraće-Kratovska stena, kod Ovčar Banje. Za vreme  radova koji će se izvoditi od 08.00 do 17.00 saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila sa povremenim obustavama u trajanju od 15 do 20 minuta. Vozači mogu koristiti alternativne putne pravce preko Markovice i Guče.
Na putu koji od Topole vodi ka Rudnidku zbog radova na periodičnom održavanju, vozila se naizmenično propuštaju, a na ovom putnom pravcu je na snazi zabrana saobraćaja vozilima čija ukupna masa prelazi 3,5 tone.

Поделите вести