[rstr_selector]

Završava se letnje računanje vremena

Letnje računanje vremena završava se u noći između subote i nedelje, pomeranjem kazaljki na časovnicima za sat unazad. U nedelju, 28. oktobra u 03.00 sata posle ponoći, časovnike treba pomeriti na 02.00 sata, i tada počinje zimsko računanje vremena koje traje do poslednjeg vikenda u martu.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda jutros su registrovani kvarovi u Kudrovoj ulici u Ljubiću i u Ulici Dragana Ćubovića kod OŠ „Ratko Mitrović“ gde je došlo do pucanja cevi. Radovi na saniranju kvarova obavljaće se u toku dana, a do zavreštka radova, ovi delovi grada će biti bez vode.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata lekari su pregledali 28 pacijenata, a obavili su i 36 intervencija na terenu. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 24 pregleda u ordinaciji i pet kućnih poseta, a u Ivanjici su lekari obavili 60 ambulantnih pregleda i tri kućne posete.

Bioprognoza

Na većinu hroničnih bolesnika biometeorološke prilike mogu imati relativno povolјan uticaj. Oprez se preporučuje srčanim i psihičkim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i pospanosti. Preporučuje se umerena fizička aktivnost.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su tri bebe, dva dečaka i jedna devojčica, a u isto vreme u milanovačkom porodilištu rođene su dve bebe i to dečak i devojčica.

Policijska uprava

U toku jučerašnjeg dana u Čačku su se dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima su tri lica zadobila lakše telesne povrede. Radarske kontrole biće do 22.00 časa na gradskom području, a do 13.00 časova u Ivanjice.

Stanje na putevima

Poslednji dani u oktobru donose lepo, sunčano i toplo vreme što vozačima olakšava vožnju, jer su uslovi i prohodnost puteva dobri. Danas se očekuje pojačan saobraćaj, kako unutar gradova tako i van naseljenih mesta, zbog čega su na deonicaama gde ima radova mogući povremeni zastoji pa će vozačima trebati više strpljenja za volanom. Sa radovima treba računati na više deonica Ibarske magistrale u blizini Stepojevca i Ljiga, a usporenija vožnja očekuje se i na deonici između Konjevića i Beljine jer se na nadvožnjaku na obilaznici oko Čačka vozila nazmenično propuštaju, pa su u satima pojačanog saobraćaja mogući kraći zastoji. Radova ima i na delu magistralnog puta između Uzića i Užica. Do ponedeljka će se izvoditi  radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije na deonicama Aranđelovac-Trešnjevica-Gornja Šatornja i Aranđelovac-Lipovac-Topola.
Na deonici Kratovska Stena – Požega, kod naselja Prijanovići, u ponedeljak će se izvoditi radovi zbog kojih će se od 7.00 do 16.00 časova saobraćaj odvijati uz naizmenično propuštanje vozila, a isti režim će u utorak, 30. oktobra biti na deonici Požega – Užice, kod naselja Gorjani.

Поделите вести