Završen jesenji ciklus obuke za školske bibliotekare

Završen jesenji ciklus obuke za školske bibliotekare

Matična služba Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis“ 1. decembra je uspešno okončala jesenji ciklus okupljanja školskih bibliotekara Moravičkog okruga susretom sa kolegama iz gornjomilanovačkih osnovnih i srednjih škola

0
Okupljanje bibliotekara u Gornjem Mialnovcu

Okupljanja bibliotekara Matična služba čačanske biblioteke „Vladislav Petković Dis“ organizuje sa ciljem obuke za stručne bibliotečke poslove i međusobnog upoznavanja bibliotekara.
Posle održane obuke u Guči za lučansku i ivanjičku opštinu 10. novembra, usledio je susret sa školskim bibliotekarima čačanskih škola, održan u Bibliokutku Gradske biblioteke 18. novembra. Tom prilikom su se, osim onih koji su tek početkom aktuelne školske godine počeli da se bave bibliotečkim poslom, našli i malobrojni školski bibliotekari koji uspešno rade puno radno vreme i u kontinuitetu, a među njima i oni koji su na inicijativu Matične službe znanja stekli polaganjem stručnog ispita u Narodnoj biblioteci Srbije. Susret je bio prilika za sticanje osnovnih znanja i razmenu dobrih iskustava prosvetnih radnika koji rad u školskoj biblioteci doživljavaju kao nagradu i mogućnost da iskažu svoju kreativnost.

Predavanja pratila i video-prezentacija

bibliotekari-1-obrPoslednju ovogodišnju grupnu stručnu obuku Matična služba je organizovala  u saradnji sa kolegama iz Biblioteke „Braća Nastasijević“ u Svečanoj sali zgrade Okružnog načelstva u Gornjem Milanovcu, za dvadesetak školskih bibliotekara i direktora škola sa teritorije ove opštine. Bibliotekari Matične službe, Dubravka Ilić i Vladimir Simić, su uz izlaganje o fizičkoj i stručnoj obradi monografskih publikacija, sastavu i reviziji knjižnog fonda, što je bilo praćeno i video-prezentacijom, odgovarali na brojna pitanja i na praktičnim primerima polaznicima približili stručne bibliotečke poslove.
Oko 60 školskih bibliotekara Moravičkog okruga koji su tokom ova tri okupljanja stekli znanja iz bibliotečke struke, iskazali su zadovoljstvo bliskom saradnjom sa Matičnom službom i mogućnošću da zajednički grade dignitet posla koji im je poveren, saopšteno je iz Biblioteke „Vladislav Petković Dis“. Sledeći susreti namenjeni su edukaciji iz bibliotečko-informacione struke pod okriljem Matične biblioteke, a zakazani su za početak sledećeg školskog polugođa.

POSTAVI ODGOVOR