Završen prvi upisni rok na Agronomskom fakultetu u Čačku

Završen prvi upisni rok na Agronomskom fakultetu u Čačku

0

Prijavljivanje za drugi upisni rok je 1. i 2. septembra, a prijemni ispit će biti održan 4. septembra.

Prvi upisni rok na Agronomskom fakultetu u Čačku je završen, a juče su oglašena slobodna mesta za drugi koji će se održati početkom septembra. Za 120 budžetskih mesta prijavilo se 55 kandidata što nije zadovoljavajući broj, ali nije ni zanemarljiv s obzirom na trend pada interesovanja za poljoprivredne i agronomske studije, kaže Tomo Milošević, dekan Agronomskog fakulteta.

-Završili smo sve aktivnosti za ovaj deo kalendarske školske godine, između ostalog i one vezane za upis. Iako broj studenata koji se javio nije zadovoljavajući, nešto je bolji nego prošle godine u prvom upisnom roku. Ipak, postoji jedna kvota studenata koja nam daje ohrabrenje da će se javiti u drugom ili u trećem upisnom roku kako bismo popunili taj broj koji nam dozvoljava država –  a to je 120 budžetskih mesta za upis u prvu godinu.

Fakultet je na svom veb sajtu juče oglasio sva slobodna mesta. Na opštoj agronomiji 22, na prehrambenoj tehnologiji 7, na voćarstvu i vinogradarstvu 16 i na zootehnici 20 slobodnih mesta.

-Oni studenti koji su zainteresovani da se upišu na naš fakultet mogu da dođu jer nepopunjenih mesta ima dovoljno. Prijavljivanje za drugi upisni rok je 1. i 2. septembra, a prijemni ispit će biti održan 4. septembra.

POSTAVI ODGOVOR