Претрага
[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info

Završena 62. Trka kroz Srbiju

Vozač britanskog Bike Aid tima, Daut Jemane iz Eritreje, pobednik je 62. međunarodne Trke kroz Srbiju koja je juče, posle četiri etape, završena u Čačku. Drugo mesto u generalnom plasmanu pripalo je Andre Van Engerleu iz Holandije, takođe članu britanske ekipe. Treće mesto je osvojio Elija Karta, Italijan koji vozi za slovenački Meblo jogi tim.

Poslednja etapa danas je startovala ispred manastira Mileševa i vožena je do Čačka u dužini od 156,5 kilometara. U sprintu na cilju u Čačku slavio je reprezentativac BIH Husein Selimović ispred Viktora Optičkog, Hrvata koji vozi u slovenačkoj ekipi Gusto Ljubljana, a treće Dimitar Jovanovski iz Severne Makedonije, vozač ekipe Lotus iz Mađarske.

Ovogodišnja Trka kroz Srbiju je otvorena 13. septembra u Požarevcu. Na startu se pojavilo 20 ekipa sa 120 vozača. Sutradan je vožena prva etapa od Požarevca do Mionice, zatim od Mionice do Čačka druga etapa. Iz Čačka je startovala treća etapa do Prijepolja, a četvrta od manastira Mileševa do Čačka. Ukupno je voženo 600 kilometara.

Osvajači majica

Najbolji vozač u generalnom plasmanu, nosilac Žute majice, je Daut Jemane iz britanskog kluba Bike Aid, Zelena majica za najboljeg vozač na prolaznim ciljevima pripala je Viktoru Potočkom iz Hrvatske, Plava majica za najboljeg vozača na brdskim ciljevima Arčiju Krosu iz Velike itanije. Belu majicu u kategoriji najmlađi vozač do 23 godine poneo je Jaka Vovk iz SLovenije.

Trobojna majica za najboljeg vozača iz Srbije pripala je Marku Tomiću.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести