Završena “Kupusijada” u Mrčajevcima

Završena “Kupusijada” u Mrčajevcima

Na 15. po redu “Kupusijadi” okupilo se oko 100.000 posetilaca; nagrade za spremanje srpskog tradicionalnog jela dodeljene su najumešnijim takmičarima

0

Proglašenjem pobednika i dodelom nagrada, sinoć je u Mrčajevcima završena 15.  po redu “Kupusijada”  Prema oceni Dragana Đolovića, iz Turističke organizacije Čačak, manifestaciju je posetio veliki broj gostiju, a najumešniji u spremanju srpskog tradicionalnog jela nagrađeni su za svoje umeće.
-Dolinom Zapadne Morave sve je bilo u znaku kupusa i dobre izvorne pesme. Posetiocima je najveću pažnju privukla priredba “Obrenovanje”, kao i muzički festival “Biserno veče nad raspevanim Mrčajevcima”, a veliki broj ljudi okupio se i na koncertu Radiše Uroševića, kaže Đolović.
Pre dodeljivanja zvaničnih nagrada uručeno je majstorsko pismo za unapređenje gastronomije, gastronomske ponude i same manifestacije mrčajevačkom ekološko-turističkom udruženju na čelu sa Milunom Tošićem, koji je i ove godine prezentovao lonac za Ginisa. Dodeljene su i nagrade ljudima koji su imali najveću površinu pod kupusom, zatim onima čija je glavica kupusa bila najveća, a takođe i onima koji su imali najbolju tehnologiju proizvodnje ovog povrća.

Nagrade za najumešnije takmičare

– U kategoriji “Celo selo kuva” nagradu “zlatni lonac” osvojila je predškolska ustanova “Moje detinjstvo” iz Mrčajevaca, “srebrni lonac” osvojilo je seosko domaćinstvo Žoslin Vranić, a treća nagrada odnosno “bronzani lonac” pripao je Saši Vukotiću iz Mrčajevaca. U kategoriji “Ugostitelji” najuspešnija je bila kafana “Kod Srba”, restoran “Baralić” osvojio je drugo mesto, dok su “bronzani lonac” podelile dve ugostiteljske radnje, “Kalimero” iz Ljiga i “Ravna gora” sa Divčibara. Što se tiče kategorije u kojoj su se takmičile ekipe i pojedinci, prvo mesto osvojilo je Udruženje Ribarska banja iz Ribarske banje, “srebrni lonac” pripao je lovačkom udruženju “Radiša Poštić” iz Mrčajevaca, dok je treće mesto osvojila ekipa “Gulašijada” iz Prijevora, navodi Đondrić.

POSTAVI ODGOVOR