Završena sanacija klizišta na „Đavoljoj krivini“

Završena sanacija klizišta na „Đavoljoj krivini“

Završena sanacija klizišta na takozvanoj "Đavoljoj krivini" na putu od Caganja ka Rošcima. Očekuje se da će početkom naredne nedelje saobraćaj na toj deonici biti zvanično otvoren

0

Radovi na sanaciji klizišta na takozvanoj „Đavoljoj krivini“ na putu od Caganja ka Rošcima su završeni, a saobraćaj na toj deonici biće zvanično otvoren početkom naredne nedelje, rekao je Milan Bojović, pomoćnik gradonačelnika Čačka za oblast mesne samouprave i infrastrukturu. On kaže da se pored ovih radove koji se privode kraju, trenutno izvodi sanacija još nekoliko putnih pravaca u Jančićima i Vrnčanima.

-Juče je postavljena odbojna ograda i obeležena saobraćajna signalizacija. Radovi s u izvedeni kvalitetno i očekujemo da od ponedeljka saobraćaj bude zvanično otvoren što će značajno olakšati situaciju prevoza učenika na tom području, jer je to bio najznačajniji problem pored pristupa domaćinstvima. U cilju adaptacije putne infrastrukture, odnosno alternativnih putnih pravaca u Vrnčanima, Jančićima i Rošcima smo u sradnji sa preduzećem Putevi Srbije, osposobili nekoliko puteva.

-Urađena je sanacija puta od Ovčar Banje ka zaseoku Potrkanje, odnosno ka vidikovcu na Kablaru. Taj put je proširen, nasut i vrlo kvalitetno urađen. U toku su radovi na sanaciji puta u Jančićima Brod – Bjeliš i put Ravnine – Tučkovo u Vrnčanima koji je takođe osposobljen. Mislim da smo radovima na tim alternativnim putnim pravcima značajno poboljšali putnu infrastrukturu na čitavom području.

-Pored toga uradili smo i projekat puta Ovčar Banja – Potrkanje kako bi konkurisali za sredstva kod Ministarstva turizma, saobraćaja i infrastrukture za asfaltiranje tog putnog pravca u širini od 5,5m kako bi se nesmetano obavljao saobraćaj u oba smera. Cilj nam je da vidikovac na Kablaru, kao najlepša tačka na turističkoj mapi Čačka, bude i najposećeniji, rekao je Milan Bojović.

Prema njegovim rečima investitor radova je JP Putevi Srbije, novac je obezbedila Kancelarija za javna ulaganja, a radove je izvelo preduzeće Putevi Čačak.

Klizište se pojavilo još 2014. godine 

Milan Bojović kaže se klizište na „Đavojoj krivini” pojavilo još  2014. godine.

-Tada je urađen projekat za sanaciju tog klizišta, a u međuvremenu se kolovoz totalno obrušio tako da je saobraćaj u dužem vremenskom periodu bio potpuno obustavljen.

 

POSTAVI ODGOVOR