Претрага
[rstr_selector]

Završena sanacija klizišta na „Đavoljoj krivini“

Radovi na sanaciji klizišta na takozvanoj „Đavoljoj krivini“ na putu od Caganja ka Rošcima su završeni, a saobraćaj na toj deonici biće zvanično otvoren početkom naredne nedelje, rekao je Milan Bojović, pomoćnik gradonačelnika Čačka za oblast mesne samouprave i infrastrukturu. On kaže da se pored ovih radove koji se privode kraju, trenutno izvodi sanacija još nekoliko putnih pravaca u Jančićima i Vrnčanima.

-Juče je postavljena odbojna ograda i obeležena saobraćajna signalizacija. Radovi s u izvedeni kvalitetno i očekujemo da od ponedeljka saobraćaj bude zvanično otvoren što će značajno olakšati situaciju prevoza učenika na tom području, jer je to bio najznačajniji problem pored pristupa domaćinstvima. U cilju adaptacije putne infrastrukture, odnosno alternativnih putnih pravaca u Vrnčanima, Jančićima i Rošcima smo u sradnji sa preduzećem Putevi Srbije, osposobili nekoliko puteva.

-Urađena je sanacija puta od Ovčar Banje ka zaseoku Potrkanje, odnosno ka vidikovcu na Kablaru. Taj put je proširen, nasut i vrlo kvalitetno urađen. U toku su radovi na sanaciji puta u Jančićima Brod – Bjeliš i put Ravnine – Tučkovo u Vrnčanima koji je takođe osposobljen. Mislim da smo radovima na tim alternativnim putnim pravcima značajno poboljšali putnu infrastrukturu na čitavom području.

-Pored toga uradili smo i projekat puta Ovčar Banja – Potrkanje kako bi konkurisali za sredstva kod Ministarstva turizma, saobraćaja i infrastrukture za asfaltiranje tog putnog pravca u širini od 5,5m kako bi se nesmetano obavljao saobraćaj u oba smera. Cilj nam je da vidikovac na Kablaru, kao najlepša tačka na turističkoj mapi Čačka, bude i najposećeniji, rekao je Milan Bojović.

Prema njegovim rečima investitor radova je JP Putevi Srbije, novac je obezbedila Kancelarija za javna ulaganja, a radove je izvelo preduzeće Putevi Čačak.

Klizište se pojavilo još 2014. godine 

Milan Bojović kaže se klizište na „Đavojoj krivini” pojavilo još  2014. godine.

-Tada je urađen projekat za sanaciju tog klizišta, a u međuvremenu se kolovoz totalno obrušio tako da je saobraćaj u dužem vremenskom periodu bio potpuno obustavljen.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *