Završena teretana na otvorenom u Ovčar banji, u pripremi usluga iznajmljivanja bicikala

Završena teretana na otvorenom u Ovčar banji, u pripremi usluga iznajmljivanja bicikala

Od vremenskih uslova zavisi da li će usluga iznajmljivanja bicikala biti dostupna turistima u oktobru

0

Završen je projekat koji predstavlja teretanu na otvorenom u Ovčar banji. U pitanju je klasična savremena teretana koja ima preko 12 različitih sprava i ima sve potrebno za savremenu rekreaciju.

– Naše priključenje regiji već daje rezultate zajedničkim projektom Turističke organizacije grada Čačka i regije Zapadne Srbije. Projekat je realizovan zahvaljujući konkursu koji je objavilo Ministarstvo turizma, tako da smo dobili sredstva za izgradnju teretane na otvorenom. Ona je otvorena krajem septembra, a sama gradnja trajala je oko dva meseca. Nalazi se u samom centru Ovčar banje u blizini škole, tj. u parku. Investicija je vredna 2 miliona dinara i finansirana je iz budžeta Ministarstva turizma, naglasio je Vojin Jakovljević.

Iznajmljivanje bicikala uskoro na raspolaganju turistima

On je najavio i izgradnju kućice za bicikle kako bi se obezbedilo i iznajmljivanje bicikala jer su urađene planinske staze za bicikliste.

-Planirana je i instalacija kućice za bicikle kako bismo imali i planinske biciklističke staze s obzirom na to da smo kroz projekat radili i biciklističke rute koje idu prstenom oko Čačka u krugu od 150 km. Za turiste koji dolaze na redovan odmor u Ovčarsko-kablarsku klisuru omogućeno je i iznajmljivanje bicikala kod Info centra u Ovčar banji. Problem predstavlja to što smo kasno dobili sredstva iz Ministarstva turizma kao Turistička organizacija grada Čačka, tako da ćemo ih postaviti u skladu sa vremenskim uslovima, tj. još uvek ne znamo da li ćemo iznajmljivati bicikle u oktobru, rekao je direktor TO grada Čačka.

POSTAVI ODGOVOR