[rstr_selector]
Radovi u toku - Gradska biblioteka

Završetak izgradnje čačanske biblioteke planiran na proleće

U proleće naredne godine trebalo bi da budu završeni radovi na izgradnji objekta nove Gradske biblioteke u Čačku koji se gradi na mestu bivšeg Doma vojske, rekao je Dušan Radojević, član gradskog veća zadužen za omladinu i kulturu. On kaže da radovi koje izvodi valjevska firma „Kej” za sada teku planiranom dinamikom i dodaje da je u planu da se za potrebe biblioteke u narednoj godini obezbedi vozilo koje je ovoj ustanovi kulture neophodno za transport knjiga.

– Očekujemo da radovi budu gotovi početkom proleća, tačnije u aprilu. Nakon toga ćemo krenuti sa opremanjem objekta, a biblioteka će dobiti novo prevozno sredstvo koje im je preko potrebno. Cilj nam je da naredne godine povećamo sredstva za nabavku knjiga, i to onih naslova koji su aktuelni, tako da će naši čitaoci već početkom godine imati priliku da uživaju u najboljim delima, kaže Radojević.

Nove usluge za korisnike

On dodaje da će Gradska biblioteka u novom prostoru od 3.128 kvadrata imati sva postojeća odeljenja i usluge, ali će uključiti i mnogo toga novog.

– Na poslednjem spratu ćemo imati salu kapaciteta do 150 mesta gde će se realizovati književne večeri i mnoge druge manifestacije. Napravićemo i jedan prostor za digitalizaciju, sve knjige ćemo prevesti u digitalni format. Pored toga, u okviru tog objekta naći će se i savremena čitaonica sa velikim brojem knjiga, kaže naš sagovornik.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *