[rstr_selector]

Zbog berbe malina u Ivanjici povećan broj intervencija Hitne pomoći

Hitna pomoć

hitna-pomocU čačanskoj Hitnoj pomoći u toku prethodna 24 sata evidentirana su 24 pregleda, a u isto vreme lekari su obavili i 48 kućnih poseta. Milanovačka Hitna pomoć je imala 32 intervencije za 24 sata od kojih 26 u ordinaciji, a šest na terenu.
U Ivanjici se u sezoni berbe malina povećava broj hitnih intervencija, pa su tako lekari u Hitnoj pomoći pregledali 80 pacijenata, a 12 puta su intervenisali na terenu.

Bioprognoza

bioprognozaDanas se očekuju relativno povolјne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Moguće su glavobolјa i malaksalost. Preporučuje se pridržavanje saveta lekara, umerena fizička aktivnost i primena adekvatne zaštite od UV zračenja.

Porodilište

beba-servis-porodilste-obrČačak je od juče bogatiji za pet novih stanovnika s obzirom na to da su u čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeni četiri dečaka i jedna devojčica. U isto vreme u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu nije rođena nijedna beba.

Uprava saobraćajne policije

policijaU Čačku, Guči, Lučanima i Ivanjici u toku prethodna 24 sata nije bilo saobraćajnih nezgoda, dok se u Gornjem Milanovcu dogodila jedna u kojoj, pored pričinjene materijalne štete, nije bilo povređenih putnika. Radarske kontrole biće do 14.00 časova raspoređene na svim frekventnijim saobraćajnicama u Čačku, od 10.00 do 14.00 časova u Mrčajevcima, a od 14.00 do 18.00 na putu Slatina – Lipnica.

Stanje na putevima

radovi-na-putu-80x80Poslednji dan proleća doneće promenljve vremenske prilike jer će se, prema najavama meteorologa, u toku dana smenjivati kiša i sunčani intervali. Sredina radne nedelje donosi umeren saobraćaj saopštio je AMSS. Građevinska sezona je u jeku pa je na brojnim deonicama zbog radova izmenjen režim saobraćaja.

Na putu između Čačka i Užica zbog aktuelnih radova na više deonica usporen je saobraćaj i moguće su kratkotrajne obustave.
Na deonici Pakovraće – Kratovska stena zbog radova na kavanju nestabilnih kosina saobraćaj se od 07.00 do 17.00 časova odvija uz naizmenično propuštanje vozila sa povremenim obustavama u trajanju od 15 do 20 minuta. Usporen saobraćaj vozače očekuje i zbog rehabilitacije nadvožnjaka na obilaznici oko Čačka gde se saobraćaj preko vijadukta odvija naizmeničnim propuštajem vozila, dok se iz pravca Beograda ka Užicu od isključenja na petlji posle mosta na Moravi, odnosno petlji za industrijsku zonu vozila preusmeravaju na alternativne saobraćajnice.
Do 25. juna se izvode radovi na sanaciji klizišta na prevoju Rudnik na deonici Ugrinovci – Gornji Milanovac zbog kojih se od 07.00 do 17.00 časova saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, a isti režim je i na deonici Guča – Ivanjica zbog sanacije klizišta u Vučkovici. Do 2. jula izvode se radovi na deonici Požega – Divljaka, a u toku su radovi i na periodičnom održavanju na putu Topola – Rudnik gde se saobraćaj do kraja juna odvija uz naizmenično propuštanje vozila.

Поделите вести