[rstr_selector]

Zbog minusa pucaju vodovodne cevi

Vodosnabdevanje

voda-sevis-obrNa vodovodnoj mreži u Čačku jutros nema kvarova, pa je snabdevanje vodom na gradskom području uredno. U Gornjoj Trepči je došlo do pucanja vodovodnih cevi na tri lokacije. Kvarovi će biti sanirani u toku dana, a moguće je kratkotrajno zatvaranje vode za vreme izvođenja radova.
U Gornjem Milanovcu su zbog pucanja vodovodne cevi bez vode Ulica Vojvode Milana Obrenovića od raskrsnice sa Ulicom Miloša Velikog do kraja i stambena zgrada u Ulici Vuka Karadžića broj 2. Kvar će biti saniran do 12.00 sati. U Ivanjici će od 10.00 do 11.00 sati zbog radova na saniranju kvarova bez vode biti deo ulice 13. Septembra od Kamenog mosta do Gimnazije, i ulice Nade Popović i Dragice Parezanović.
Kvar na magistralnom cevovodu zbog koga je juče bez vode bio deo Lučana, saniran je tokom noći, jutros je uredna isporuka vode.

Elektrosnabdevanje

eps malaStanje na elektroenergetskim mrežama u Čačku, Gornjem Milanovcu, Ivanjici i na području Dragačeva je stabilno što omogućava uredno snabdeveni strujom. Sitniji kvarovi saniraju se bez dužih prekida u isporuci električne energije. Iz pogona Elektrodistribucije u Guči za ponedeljak, 30. januar, najavljuju radove u trafostanici zbog kojih će doći do kratkotrajnog isključenja u vremenu od 09.00 do 10.00 sati na području Turice i Tijanja.

Grejanje

radijator malaPrema informaciji iz JKP za grejanje „Čačak“ zbog radova  na rekonstrukciji podstanice u zgradi broj 14 na Ljubić keju od 10.00 sati će doći do prekida u isporuci toplotne energije. Stanovi u pomenutoj zgradi će bez grejanja biti tokom celog dana s obzirom na to da je u pitanju veći obim posla u podstanici. U ostalim delovima grada grejanje funkcioniše normalno.
U Gornjem Milanovcu sistem daljinskog grejanja je stabilan, pa korisnici koji su priključeni na kotlarnice u Železničkoj i Lominoj ulici imaju tople stanove.

Biometeorološke prilike

bioprognoza-2Usled očekivane biometeorološke situacije oprez se i dalјe savetuje osobama sa srčanim, cerebrovaskularnim i disajnim tegobama. Bolovi u kostima i zglobovima i promenlјivo raspoloženje su mogući kod meteoropata. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje dodatna pažnja.

Porodilište

porodiliste malaU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođeno je šest beba, pet dečaka i jedna devojčica, dok u porodilištu bolnice u Gornjem Milanocu juče nije zabeležen nijedan porođaj.

Hitna pomoć

hitna pomoc malaPomoć lekara u Hitnoj medicinskoj službi u Čačku u toku prethodna 24 sata zatražilo je 25 pacijenata, dok je na terenu evidentirano 29 intervencija, što je znatno manje posla u odnosu na prethodne dane. U Gornjem Milanovcu lekari su u stanici Hitne pomoći pregledali 17 pacijenata, a obavili su i 8 kućnih poseta. U ivanjičkoj Hitnoj pomoći evidentirano je 45 pregleda, a zabeležena su i 3 izlaska na teren. Lekarima su se najviše javljali hronični bolesnici, pacijenti sa kardiovaskularnim problemima i opstruktivnom bolesti pluća.

Saobraćajna policija

policija znacka malaPrethodnog dana na putevima u Moravičkom okrugu nije bilo saobraćajnih nezgoda, pokazuju podaci iz Uprave saobraćajne policije u Čačku. Radarske kontrole biće do 16.00 časova na gradskim saobraćajnicama u Čačku kao i na putevima u Mrčajevcima.

Поделите вести