[rstr_selector]
Image by Oto Zapletal from Pixabay

Zbog nevremena kvarovi na elektromeži

Elektrosnabdevanje

Nevreme koje je sinoć zadesilo pojedine delove Moravičkog okruga, uslovilo je kvarove na elektromreži. Na teritoriji Čačka, na seoskom području, ima manjih kvarova na niskom naponu zbog kojih pojedina domaćinstva nemaju po jednu fazu, a u Goričanima je bez napona šest trafostanica zbog kvara na dalekovodu. U Ivanjici struje nema u delu Međurečja, u zaseoku Palibrački Grob, u Beloj Crkvi i Potkovilju, a u Gornjem Milanovcu na Gojnoj Gori tri domaćinhstva imaju problema sa snabdefanjem strujom. Kvarovi će biti sanirani u toku pre podneva.
U Dragačevu nema kvarova, ali ima planiranih isključenja struje zbog najavljene rekonstrukcije niskonaponske mreže u Grabu gde će od 8.00 do 17.00 časova bez napona biti zaseok Šipetići.

Stanje na putevima

Danas do 15 časova, izvodiće se radovi na košenju putnog pojasa ispred petlje Preljina, u oba smera. Za vreme radova za saobraćaj su zauzete zaustavne saobraćajne trake.
Na delu Ibarske magistrale između Progorelice i Bogutovca, izvode se radovi na sanaciji klizišta uz naizmenično propuštanje vozila, a isti režim je i na deonici između Aranđelovca i Gornje Šatornje, zbog radova na sanaciji kolovoza. Na deonici Mionica – Divci, se izvode radovi u zoni mosta preko Kolubare. U toku radova od 7.00 do 17.00 časova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila i regulisan je semaforima.
Produženi su radovi na rehabilitaciji kolovoza, na deonici Kokin Brod – Pribojska Banja. Tokom izvođenja radova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju.
Na naplatnim satanica se prolazi bez zadržavanja, slično je i na putničkim terminalima naših graničnih prelaza, dok teretna vozila na graničnom prelazu Batrovci čekaju 180 minuta, a na Šidu 240 minuta.

Policijska uprava

Na putevima u Moravičkom okrugu je tokom vikenda evidentirana jedna saobraćajna nezgoda i to u Čačku u kojoj pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih putnika. U Gornjem Milanovcu, Guči, Lučanima i Ivanjici nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 20.00 časova u Beljini, a od 20.00 časova do ponoći u Konjevićima.

Bioprognoza

Usled očekivane biometeorološke situacije, izvesne tegobe mogu imati osobe sa srčanim obolјenjima i astmatičari. Nesanica, glavobolјa i bolovi u zglobovima su moguće meteoropatske reakcije. U saobraćaju je potrebno povećanje pažnje.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u čČačku lekari su imail isti broj intervencija u ordinaciji i na terenu u toku prethodna 24 sata, 37 pacijenata su pregledali u stanici hitne pomoći, a isti broj pregleda je evidentiran i na terenu. U Gornjem Milanovcu lekari su imali povećan broj pregleda u ordinaciji gde su pregledali 49 pacijenata, a obavili su i devet kućnih poseta.

Поделите вести