Претрага
[rstr_selector]

Zbog nevremena tokom vikenda proglašena vanredna situacija u dva milanovačka sela, oštećena i livnica u Guči

Prema rečima Dragiše Broćića, načelnika Odeljenja za vanredne situacije u Čačku, nakon obilnih padavina koje su tokom vikenda zadesile Moravički okrug najveću štetu su pretrpeli Industrijski kombinat u Guči i sela Trudelj i Dragolj zbog kojih je Opština Gornji Milanovac proglasila vanrednu situaciju.

– Obilne padavine su teritoriju Moravičkog okruga zahvatile još polovinom juna, ali je najviše kiše palo tokom proteklog vikenda. Imali smo takvu situaciju da je za veoma kratko vreme u više navrata padala jaka kiša, što je izazvalo mnogo problema u dosta naseljenih mesta na teritoriji ovog okruga, pre svega u selima Trudelj i Dragolj gde je proglašena vanredna situacija i angažovane su mašine kako bi se pristupilo domaćinstvima na tom području. Takođe, bilo je štete u Atenici, Lučanima i Guči. Najveća oštećenja prilikom padavina su nastala na seoskim putevima, a došlo je i do pojave ogromne količine vode koja se slivala niz šume i brda i koja je nosila sa sobom suvo granje i ogranke, zapušavala je sve slivnike koji su postojali, propuste i mostove zbog čega su brojna domaćinstva bila ugrožena. Na potezu od Jezdine do Trnave voda je prodirala u domaćinstva, pomoćne objekte, podrume, garaže, kotlarnice, a u subotu je bilo 30 crpljenja vode sa naše strane, od toga su 23 na teritoriji Čačka i sedam na teritoriji Opštine Lučani, navodi Broćić.

Kiša načinila veliku štetu Industrijskom kombinatu u Guči

Prema rečima Dragiše Broćića, najveću pojedinačnu štetu je pretrpeo Industrijski kombinat u Guči, ali ne zbog reke Bjelice, već zbog slivanja voda sa brda i kvara na odvodnoj cevi za kišnu kanalizaciju.

Iz Industrijskog kombinata kažu da je bujični potok uništio više od 500 metara asfaltne podloge na saobraćajnici pored hale za automatsko kalupovanje, a zbog prodiranja vode u hale uništeno je i više od 10 tona livačkog peska i oko 6 tona čeličnog lima, dok se kod postrojenja još uvek utvrđuje šteta.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести