Zbog odrona i nanosa na putevima potreban oprez u vožnji

Zbog odrona i nanosa na putevima potreban oprez u vožnji

0
Foto: Dženarika Info
Elektrosnabdevanje

Na teritorijama Čačka, Gornjeg Milanovca, Guče, Lučana i Ivanjice nema kvarova na dalekovodima ni na mrežama niskog napona, tako da je snabdevanje potrošača električnom energijom za sada uredno.

Iz pogona ivanjičke Elektrodistribucije za sutra su najavili radove u trafostanici zbog kojih će od 08:00 do 14:00 časova bez struje biti potrošači iz Kosovice, Komadina i Šamanice.

U opštini Gornji Milanovac, od 23. do 27. januara izvodiće se radovi na niskonaponskoj mreži, zbog kojih će dolaziti do isključenja struje potrošačima u Bogdanici, u zaseoku Čolovići i u delu prema školi. Isključenja struje su planirana svakog dana od 09.00 do 16.00 časova.

Vodosnabdevanje i grejanje

Prema informacijama iz čačanskog Vodovoda i JKP ,,Gornji Milanovac”, jutros nema kvarova na vodovodnim mrežama, tako da je snabdevanje potrošača vodom u Čačku i Gornjem Milanovcu uredno.

Beleži se i uredna isporuka toplotne energije. Svi stanovi priključeni na daljinski sistem grejanja su topli.

Stanje na putevima

Na putevima u zapadnim, jugozapadnim i centralnim krajevima Srbije, zbog snežnih padavina saobraćaj će se i danas odvijati otežano i usporeno. U planinskim predelima, kao i na prilazima zimskim centrima, pored zimskih guma neophodna je upotreba lanaca ili drugih uređaja protiv proklizavanja vozila. U nižim predelima će zbog kiše, a povremeno i snežnih padavina, kolovozi biti mokri, pa u jutarnjim i kasnijim popodnevnim i večernjim satima zbog niskih temperatura postoji opasnost od poledice. U centralnim i zapadnim krajevima, u kojima je prethodnih dana bilo obilnih padavina, na pojedinim deonicama lokalnih puteva prohodnost je teža zbog nanosa zemlje i mulja na kolovozima.

Prema informacijama iz zimske službe JP Putevi Srbije, na putevima I prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima i snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Ivanjice, Novog Pazara, Požege, Užica, Valjeva, Sjenice, Nove Varoši i Prijepolja. Na deonici Brus – Brzeće ima odrona i nanosa, a saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom. Svi ostali prilazi planinskim turističkim centrima su prohodni.

Prema podacima Uprave granične policije, nema zadržavanja vozila na putničkim terminalima naših graničnih prelaza, ali saobraćaj može biti povremeno pojačan na najfrekventnijim prelazima sa Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom, Hrvatskom i Mađarskom.

Saobraćajna policija

Prema podacima Uprave saobraćajne policije, u Čačku se juče dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice lakše povređeno.

Kontrola brzine kretanja vozila vršiće se danas na gradskim saobraćajnicama, pa se vozačima savetuje da poštuju sve saobraćajne propise, naročito ograničenja brzine kretanja, kao i da prilagode vožnju mokrim i klizavim kolovozima.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR