Zbog planiranih radova deo VIljuše i Banjice bez struje

Zbog planiranih radova deo VIljuše i Banjice bez struje

0
Foto: Dženarika Info
Elektrodistribucija

Za danas su planirani radovi na dalekovodu Viljuša – Banjica, zbog kojih će od 08.30 do 16.00 časova bez električne energije biti potrošači u delu Viljuše i Banjice u zaseocima Mandići, Radovanovići i Stojići. U okviru ovih radova, u istom vremenskom intervalu, planirana su i dva petnaestominutna isključenja dalekovoda Zablaće – Baluga – Viljuša. U pogonu Elektrodistribucije u Čačku kažu da postoji mogućnost da radovi budu odloženi, zbog loših vremenskih uslova.

Na području Gornjeg Milanovca, u kvaru je dalekovod za Gornje Banjane, Polom i Lozanj gde su potrošači od noćas bez struje. U Gornjim Branetićima bez napona su četiri trafostanice zbog kvara na niskonaponskoj mreži. Kvarovi će biti sanirani u toku dana.

U Dragačevu je registrovan manji kvar na mreži u delu Donjeg Dupca. Radovi na njegovom saniranju su u toku, a planirani su i radovi na mreži zbog kojih će od 10.00 do 16.00 časova bez struje biti zaselak Blagojevići u Puhovu.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku jutros nema kvarova, ali ima dosta problema sa izlivanjem kanalizacione mreže, pa će radnici čačanskog Vodovoda danas biti angažovani na rešavanju ovih problema.

Prema informaciji iz JKP „Gornji MIlanovac“, u pojedinim delovima naselja Vrnčani i Kalimanići može doći do prekida u snabdevanju vodom. Redovno vodosnabdevanje u ovim naseljima očekuje se u toku dana.

Stanje na putevima

Padavine će i danas uslovljavati mokre kolovoze širom zemlje, naročito na jugozapadu i jugoistoku zemlje gde se očekuje da će one biti obilne. Opasnost u vožnji predstavljaju i odroni, koji su češći kada su nestabilne vremenske prilike. Ima ih u planinskim predelima Ivanjice, na pojedinim putnim pravcima na području Dragačeva, a može ih biti i kroz Ovčarsko – kablarsku klisuru, pored Ibra, Drine i duž nestabilnih kamenih kosina. Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom na snazi su na putnim pravcima Kumanica – Preko Brdo – Duga Poljana i  Odvraćenica – Preko Brdo.

Prema informaciji iz JP „Putevi Srbije“ danas od 08.00 do 16.00 časova izvodiće se radovi u tunelima Šarani i Savinac, u smeru ka Čačku. U zoni izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvorena desna cev, a saobraćaj će se odvijati dvosmerno kroz levu cev tunela. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Prema podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja, dok su na teretnim ona duža na izlazu iz zemlje ka Mađarskoj i Hrvatskoj.

Saobraćajna policija

Prema podacima Uprve saobraćajne policije, u Čačku su se juče dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima su tri lica lakše povređena, a u Gornjem Milanovcu, Lučanima i Ivanjici nije bilo saobraćajnih nezgoda.

Radarske kontrole će biti od 08.00 do 16.00 časova na deonici Trnava – Lipnica, od 16.00 časova do ponoći između Mojsinja i Mrčajevaca, od 14.00 časova do 02.00 sata posle ponoći na gradskim saobraćajnicama u Čačku, a od 02.00 do 06.00 sati sutra ujutru u Mrčajevcima.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR