Zbog planiranih radova veći broj isključenja sa elektro mreže

Zbog planiranih radova veći broj isključenja sa elektro mreže

0
Elektrosnabdevanje

Zbog planiranih radova na raskresu rastinja u trasi dalekovoda bez elekrične energije od 09 do 14 časova i 30 minuta biće potrošači u Premeći i Petnici. U istom vremenskom intervalu zbog radova na rekonstrukciji mreže niskog napona bez struje će biti potrošači u Bečnju – potes Marići a od 10 do 11 časova i 30 minuta struje neće imati potrošači u Vujetincima.
Planirani su i radovi u trafostanici u Jezdini zbog kojih će od 10 do 14 časova bez elekrične energije biti potrošači u Jezdini i Pridvorici a zbog radova na niskonaponskoj mreži bez napona će biti deo Topličke ulice od broja 9 do 39 i od broja 12 do broja 24, kao i Nemanjine, brojevi: 1, 3 i 5 planirano je i isključenje do 15 časova za stanovnike Ulice svetog Save na broju 24.

Vodosnabdevanje

Došlo je do pucanja vodovodne cevi u Ulici Dragoslava Bojića u Čačku zbog čega može doći do kratkog zatvaranja vode. Planirani su radovi na zameni ventila u blizini Lidla, postoji mogućnost zatvaranja vode i u ovom delu grada. Radovi bi trebali da budu završeni u toku prepodneva. Ostali deo grada i okoline je uredno snabdeven vodom.

Bioprognoza

Hronično obolelim osobama i meteoropatama se savetuje opreznost usled relativno nepovoljnih biometeoroloških prilika. Naročito izražene tegobe mogu imati astmatičari i cerebrovaskularni bolesnici. Mogući su glavobolja, promenljivo raspoloženje i pospanost. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

Vremenska prognoza

U većem delu zemlje za danas se prognoziraju oblaci i mestimično slaba kiša, na visokim planinama slab sneg. Temperatura malo niža u odnosu na jučerašnji dan, ali i dalje iznad proseka u većini krajeva. Jutarnja će se kretati od 2 do 8 stepeni a najviša dnevna od 10 do 16 stepeni. Slično vreme, sa slabom kišom, danas se očekuje i u Čačku.

Hitna pomoć

Lekari u čačanskoj Hitnoj pomoći pregledali su u toku prethodna 24 sata 26 pacijenata u ordinaciji, a na terenu su intervenisali 44 puta. Hitna pomoć u Gornjem Milanovcu imala je 32 intervencije od kojih je pet na terenu, a 27 u ordinaciji.

Porodilište


U porodilištu čačanske bolnice u protekla 24 sata zabeležena su četiri porođaja. Rodila su se tri dečaka i jedna devojčica.

Policijska uprava

U toku jučerašnjeg dana u Čačku se dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih lica. Na putevima u Gornjem Milanovcu, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarska kontrola na putevima moravičkog okruga za danas nije planirana.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR