Zbog radova na izgradnji Ulice 10 izmene u režimu saobraćaja

Zbog radova na izgradnji Ulice 10 izmene u režimu saobraćaja

0
Stanje na putevima

Zbog radova na izgradnji buduće Ulice 10, koji će se izvoditi fazno, doći će do izmene u obavljanju saobraćaja u Ulici 1. oktobar, od kružnog toka kod Medicina rada do raskrsnice sa Mutapovom ulicom. Radovi će početi u subotu 13. aprila pa će kolovoz u tom delu ulice biti sužen sa smanjenim kapacitetom na raskrsnici, zbog čega se savetuje svim vozačima da prilagode brzinu uslovima u saobraćaju i prate privremenu signalizaciju. Ovakav režim saobraćaja trajaće 7 dana od dana otvaranja gradilišta. U tom periodu moguća je i kratkotrajna obustava saobraćaja u Lominoj ulici iz pravca kružnog toka „Moravica“, ali će u tom slučaju biti omogućen pristup Lominoj iz suprotnog smera.

Danas će suve kolovoze i dobre uslove za vožnju povremeno kvariti prolećni kratkotrajni pljuskovi što je dovoljan razlog da vozači budu pažljiviji uz savet da za vreme vožnje obrate pažnju na stanje kolovoza kako ih ne bi iznenadile vlažne ili mokre deonice koje su često razlog gubljenja kontrole nad vozilom.

Posle jutarnje magle i sumaglice koja smanjuje vidljivost i usporava saobraćaj na području Požege, dolinom Drine, Ibra i Lima, a može je biti i pored Zapadne i Južne Morave, ali i na putevima pored reka i kanala, vozače tokom dana očekuje dobra vidljivost i umeren saobaćaj, osim u satima tzv. špiceva.

Početak građevinske sezone donosi izmene u saobrćaju na pojedinim deonicama i veće prisustvo putara pa se vozačima savetuje da nailaskom na radove poštuju uputstva i privremene saobraćajne signalizacije i da obrate pažnju na bezbednost radnika.

Od 8 do 17 časova svakog dana zbog radova na uređenju stenskih useka u Ovčar Banji na deonici Pakovraće – Kratovska stena saobraćaj je usporen i odvija se naizmeničnim propuštanjem, ali sa povremenim obustavama od 15 do 20 minuta. Zbog radova na održavanju magistralnih puteva Kneževići – Bela zemlja – Užice saobraćaj se na deonicama pod radovima odvija usporenije uz naizmenično propuštanje vozila.

Na naplatnim rampama se prolazi bez zadržavanja, na graničnim prelazima na putničkim terminalima se čeka od 15 do 20 minuta, dok su na teretnim terminalima sa Hrvatskom i Mađarskom zadržavanja višesatna.

Policijska uprava

Podaci iz Policijske uprave u Čačku pokazuju da je u toku jučerašnjeg dana u Moravičkom okrugu zabeležena jedna saobraćajna nezgoda i to u Čačku u kojoj je jedno lice teško povređeno. Radarske kontrole biće do 22.00 časa na gradskim saobraćajnicama, od 12.00 do 16.00 časova biće u Lipnici, a od 16.00 do 20.00 u Mrčajevcima.


Vodosnabdevanje

Zbog radova na rekonstrukciji Ulice Veselina Milikića, i danas će biti isključena voda od Pigove do Učiteljske ulice. U ostalim delovima grada snabdevanje vodom je redovno. Uredno vodosnabdevanje danas se beleži i u Gornjem Milanovcu.

Hitna pomoć

U čačanskoj Hitnoj pomoći lekari su, u toku prethoda 24 sata, pregledali 29 pacijenata, a na terenu su intervenisali 28 puta, dok su u Gornjem Milanovcu obavili 23 pregleda u stanici Hitne pomoći, a šest na terenu.

Bioprognoza

Zadržava se period sa relativno nepovoljnim uticajem biometeoroloških prilika na većinu hronično obolelih, naročito na osobe sa varirajućim krvnim pritiskom i astmatičare. Glavobolja, bolovi u mišićima i pospanost su očekivane meteoropatske reakcije. Preporučuje se dodatna opreznost učesnicima u saobraćaju.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana rođene su dve bebe, dečak i devojčica, a u Gornjem Milanovcu nije bilo porođaja.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR