Ivanjica: Zbog radova na saniranju kvara deo Ulice 13. septembar bez vode

Ivanjica: Zbog radova na saniranju kvara deo Ulice 13. septembar bez vode

0
Elektrosnabdevanje

Snabdevanje potrošača električnom energijom u Čačku, Gornjem Milanovcu, Guči Lučanima i Ivanjici je za sada uredno, nema kvarova na elektromrežama kao ni planskih isključenja.

Na području Dragačeva planirani su radovi na niskonaponskoj mreži zbog kojih je moguće isključenje struje u zaseoku Sastanak u Tijanju. Planirano je da se radovi izvode od 08.00 do 16.00 časova.

Vodosnabdevanje

U Čačku i Gornjem Milanovcu jutros je uredna isporuka vode, nema kvarova kao ni planiranih radova na mreži zbog kojih bi dolazilo do prekida u vodosnabdevanju.

U Ivanjici će zbog radova na saniranju kvara u toku prepodneva bez vode biti deo Ulice 13. septembar kod Doma zdravlja. Normalizacija vodosnabdevanja se očekuje do 10.00 sati.

Stanje na putevima

Prema najavama meteorologa danas se očekuje oblačno vreme, u većini krajeva Srbije sa snegom. Zbog padavina kolovozi su mokri, na pojedinim putevima ima i raskvašenog snega, pa se vozačima savetuje pažljivija vožnja. U jutarnjim i večernjim satima po kotlinama, duž rečnih tokova i preko prevoja vožnju će dodatno otežavati niska oblačnost i magla koja smanjuje vidljivost, a koja je ovoga jutra najviše prisutna u planinskim predelima. Odroni su učestali na deonicama Ibarske i Đerdapske magistrale.

Prema informacijama iz zimske službe JP Putevi Srbije, na državnim putevima I i II prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na području Čačka, Valjeva, Ivanjice, Požege, Užica, Arilja, Novog Pazara, Sjenice, Nove Varoši, Prijepolja, kao i na putu Jošanička Banja – Kopaonik.

Tokom snežnih padavina auto-putevi i putevi I  prioriteta se u odnosu na ostale puteve brže i bolje čiste pa je na njima prohodnost uvek bolja.

Prema podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima nema zadržavanja, dok se na teretnim vozila duže zadržavaju na izlazu iz zemlje na graničnim prelazima sa Mađarskom i Hrvatskom.

Saobraćajna policija

U Čačku se juče dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice lakše povređeno, isti podaci su i za teritoriju Gornjeg Milanovca.

Radarske kontrole će biti od 08.00 do 16.00 časova na deonicama Lipnica – Trnava i Preljina – Mojsinje, a od 16.00 časova do ponoći biće na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR