Претрага
[rstr_selector]

Zbog radova na vodovodnoj mreži zatvoren deo Obilićeve ulice

Vodosnabdevanje

vodaa-servis-obrPrema informaciji iz čačanskog Vodovoda zbog radova koji će se u toku prepodneva izvoditi na saniranju kvara u Obilićevoj ulici doći će do obustave saobraćaja u delu od Sinđelićeve do Ulice Cara Lazara. U Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima snabdevanje vodom je uredno.

U Ivanjici je došlo do pucanja cevi u Ulici Kirilia Savića pa će zbog radova na saniranju kvara do 14.00 časova bez vode biti potrošači u celom naselju Crnjevo.

Elektrosnabdevanje

struja-servis-obrZbog kvara na dalekovodu od juče su bez struje potrošači u Međuvršju. Prema informaciji iz čačanske Elektrodistibucije kvar će biti saniran u toku dana. Na području grada snabdevanje strujom je uredno.
U Gornjem Milanovcu od 9.00 do 15.00 časova planira se isključenje u Majdanu, zaseok Banovići i u Velereči gde će bez struje biti zaseok Kandići, a od 9.00 do 14.30 bez napona će biti potrošači u Brusnici, zaseok Jevtovići „Ravni Gaj“.
U Dragačevu su zbog kvarova na niskom naponu bez struje zaseok Plavičevac u Negrišorima i Gornji Dubac.
Na području Ivanjice, zbog sitnih kvarovaq na niskonaponskoj mreži, po jednu fazu nemaju pojedina domaćinstva u Belim Vodama, Bratljevu, Kušićima i Lukama. Kvarovi će biti sanirani u toku prepodneva.

Porodilište

beba-1-servis-obrU čačanskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana rođene su četiri bebe, dva dečaka i dve devojčice, dok u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu juče nije zabeležen nijedan porođaj.

Uprava saobraćajne policije

policija-servis-obrU toku jučerašnjeg dana u Gornjem Milanovcu evidentirane su dve saobraćajne nezgode u kojima niko od putnika nije povređen, a u Čačku, Ivanjici i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda.
Ni danas neće biti radarske kontrole na putevima Moravičkog okruga, ali vozači svakako moraju poštovati ograničenja brzine kretanja, naročito zbog vremenskih uslova koji uslovljavaju poledicu na putevima. U višim predelima ima i snega zbog čega je upotreba zimske opreme obavezna. Pored toga, beleži se i pojačan saobraćaj zbog predstojećih novogodišnjih praznika, što je dodatan razlog za više strpljenja i opreznosti za volanom.

Hitna pomoć

hitna pomoc malaPomoć lekara u Hitnoj medicinskoj službi u Čačku u toku prethodna 24 sata zatražilo je 37 građana, a lekari su na teren izlazili 34 puta. U Gornjem Milanovcu je evidentiran 31 pregled u ordinaciji, dok je a kućnih poseta bilo 14. Ivanjički lekari su obavili 54 pregleda u stanici Hitne pomoći, a na terenu su intervenisali 6 puta.

Biometeorološke prilike

bio-prognoza-3-servis-obrBiometeorološka situacija može relativno nepovolјno uticati na astmatičare, cerebrovaskularne i srčane bolesnike. Bolovi u kostima i zglobovima, glavobolјa i promenlјivo raspoloženje su mogući kod osetlјivih osoba. U saobraćaju se preporučuje povećana opreznost.

Поделите вести