[rstr_selector]
Foto: Pixabay

Zbog vetra kvarovi na niskonaponskoj mreži

Elektrosnabdevanje

Na niskonaponskoj mreži na području Moravičkog okruga ima zaostalih kvarova od jučerašnjeg vetra, na području Gorgnjeg Milanovca bez struje su delovi Gojne Gore, Bogdanice, Koštunića, Majdana, Ozrema i Donje Crnuće, u Dragačevu su kvarovi registrovani u Dljinu, Rtarima, Kravarici, Pšaniku i Kotraži, ima ih i u većini ivanjičkih sela, a najmanji broj kvarova je na teritoriji Čačka. Kvarovi bi trebalo da budu sanirani u toku pre podneva.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Gornjem Milanovcu nema kvrova, a u Čačku je registrovan kvar u Ulici Stoje Tošić. Za vreme radova na popravci moguće je da će doći do kotrajnog prekida u isporuci vode. Radovi će biti završeni do 12.00 sati.

Bioprognoza

Usled očekivane biometeorološke situacije, izvesne tegobe mogu imati osobe sa srčanim obolјenjima i astmatičari. Nesanica, glavobolјa i bolovi u zglobovima su moguće meteoropatske reakcije. U saobraćaju je potrebna povećanja pažnje.

Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave u Čačku su juče dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima su dva lica lakše povređena, a u Gornjem Milanovcu, Lučanima, Guči i Ivanjici nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 14.00 časova na putnom pravcu između Preljine i Beljine, do 16.00 časova deonici između Mojsinja i Mrčajevaca, a od 14.00 do 22.00 časa na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

Stanje na putevima

Prolećni pljuskovi, mestimično mokri kolovozi, smanjena vidljivost i česte promene stanja kolovoza i uslova vožnje karakteristični su za period godine u kome se nalazimo. Saobraćaj je za sada umerenog intenziteta, u drugom delu dana se očekuje njegovo pojačanje, a zbog mokrih kolovoza može biti češćih zastoja i usporene vožnje, zato prilagodite brzinu ali i način vožnje uslovima na putu, vozite pažljivije na mestima gde se izvode radovi i poštujte sve saobraćajne propise. Prestala je zakonska obaveza za upotrebom zimskih guma, međutim u ovim prvim danima proleća zbog promeljivih uslova vožnje možda još uvek ne treba žuriti sa zamenom pneumatika jer su pored promenljivog stanja koloovza noći i jutra još uvek prohladne na putevima u višim i planinskim predelima.
Prema podacima uprave granične policije na graničnom prelazu Horgoš teretna vozila na izlazu iz Srbije čekaju tri sata, na Batrovcima su zadržavanja pet sati, a na Šidu četiri sata. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Поделите вести