[rstr_selector]

Zbog vetra manji kvarovi na niskonaponskim mrežama

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na trafo stanici od 09.00 h do 11.30 h bez električne energije biće deo Viljuše, potes Mandići, a od 12.00 do 14.00 časova struje neće biti u Trnavi, u zaseoku Minići.
Vetar koji je duvao noćas je napravio probleme na niskonaponskim mrežama pa jutros ima kvarova na seoskom području gde potrošači nemaju po jednu fazu. Kada su u pitanju čačanska sela to su u Mojsinje, Mršinci, Jezdina, Trbušani, Trnava i Atenica, u Gornjem Milanovcu Banjani, Teočin, Sinoševići, Družetići, Šilopaj i Rudnik, a u Dragačevu Zeoke. U kvaru je i dalekovod na Ovčaru pa su bez struje Markovica i deo Rtara. U pogonu Elektrodistribucije u Ivanjici kažu da nema kvarova, kao ni planskih isključenja struje za danas.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku jutros su registrovana dva kvara usled pucanja cevi. Jedan je u Ulici Miroljuba Matijevića, a drugi u delu Prijevora, gde vode nema nekoliko domaćinstava. Radnici čačanskog „Vodovoda“ će na popravci kvarova raditi u toku pre podneva.

Bioprognoza

Zadržava se relativno nepovolјna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Izvestan oprez se savetuje astmatičarima tokom prepodneva, kao i srčanim bolesnicima. Neraspoloženje i smanjenje radne sposobnosti su moguće meteoropatske reakcije. Pažnja se preporučuje u saobraćaju.

Stanje na putevima

U jutarnjim i večernjim satima duž rečnih tokova, po kotlinama i preko prevoja, vožnju otežavaju niska oblačnost i magla koja smanjuje vidljivost. Zbog čestih temperaturnih razlika moguća je pojava odrona na putevima koji vode kroz stenske useke i klisure. Učestali su na deonicama kroz Ibarsku i Đerdapsku magistralu, a ima ih i na području Sjenice, Novog Pazara, Raške i Ivanjice. Meteorolozi za danas u pojedinim krajevima Srbije najavljuju slabu kišu koja će usloviti mokre i klizave kolovoze, dok su u višim predelima moguće slabe snežne padavine.
Produženi su radovi na izgradnje petlje „Pakovraće“, na deonici Pakovraće – Markovica – Kratovska stena, saobraćaj se preusmerava na privremenu devijaciju i kružnu raskrsnicu. Kod mesta Klisura na deonici magistralnog puta Arilje – Prilike, izvode se radovi na sanaciji otcepljenja kolovoza u periodu od 7 do 15 časova uz naizmenično propuštanje vozila, a nakon 15 časova saobraćaj se odivja normalno. Do kraja januara obustavljen je saobraćaj na deonici Brežđe – Divčibare, a vozači mogu koristiti obilazni put Mionica – Divci – Valjevo – Kaona. Zbog radova na rehabilitaciji kolovoza između Kokinog Broda i Pribojske Banje saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju.
Prema podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima nema zadržavanja, dok teretna vozila duže čekaju na izlazima ka Mađarskoj i Hrvatskoj.

 

 

Поделите вести