„Žele“ drugoligaš

„Žele“ drugoligaš

Osvajanjem prvog mesta u Reginalnoj ligi - Zapad, košarkaši Železničara izborili mesto u Drugoj košarkaškoj ligi Srbije

1

Protekla sezona bila je više nego uspešna za košarkaški klub Železničar, s obzirom na to da je uspeo da se izbori za prelazak u viši rang, Drugu košarkašku ligu Srbije.

– Zahvaljujući činjenici da su prošle godine iz Druge lige administrativno eliminisane ekipe Klika iz Arilja i Zlatara iz Nove Varoši, format takmičenja je promenjen, pa smo se mi našli u veoma jakoj grupi. Od 14 odigranih utakmica, 11 smo pobedili, a 3 izgubili i tako osvojili 25 bodova. Mislim da je postignut stvarno veliki uspeh, s obzirom na to da je bilo dobrih ekipa sa ambicijama da se plasiraju u Drugu ligu. Mi smo već godinama stalno bili u vrhu, plasman u viši rang nam je zamalo izmicao, kaže Miloš Bohinjac, direktor KK Železničar.

Pauza, pa nove pripreme

Za ovogodišnje takmičenje Železničar je na raspolaganju imao devet seniora i nekoliko juniora koji su dobijali šanse na nekim manje važnim utakmicama, odnosno, ti mladići su pripremani da u narednom periodu postanu okosnica tima. Bohinjac izdvaja nekoliko iskusnih igrača koji su dali značajan doprinos osvajanju prvog mesta u grupi: kapiten Panić, Raković, Pečenković, Radović, Grujić, Radisavljević, Kovačević. Većina igrača je gotovo bez povrede odigrala čitavu Ligu, a nije zanemarljivo ni to što su godinama zajedno, dobri prijatelji i van treninga.

Svakako je važno spomenuti zasluge stručnog štaba, koji čine trener Željko Bugarčić i pomoćnik Milan Vučićević, a veliki doprinos svojim prisustvom dao je Rajko Vasović, službeni predstavnik i nekadašnji igrač kluba.

Kao nagradu za osvojeno prvo mesto, igrači će dobiti pauzu od petnaestak dana, ali, za upravu kluba nema odmora. Uveliko se prave planovi za narednu sezonu, pri čemu je ključno sastavljanje finansijske konstrukcije.

– Liga u koju smo se plasirali je veoma ozbiljno takmičenje, gde predstoje duga putovanja, recimo, od Vladičinog Hana do Subotice. Troškovi su ogromni, tako da će upravi u narednom periodu prioritetan zadatak biti da se obezbede sredstva za takmičenje i ne ispadne iz Lige. Smatramo da je Železničaru odavno tu mesto, ali finansije su uvek bile problem broj jedan. Kada se zaokruži ciklus i obezbede sredstva, mislim da ćemo morati da potražimo pomoć od Borca, u vidu mladih i perspektivnih igrača. Verovatno ćemo u nekom trenutku morati da potražimo i pojačanja sa strane, verujem da ih u okolini ima. U narednoj sezoni, svoje utakmice ćemo najverovatnije igrati u Borčevoj hali jer sala Prehrambeno-ugostiteljske škole u kojoj smo do sada igrali, ne ispunjava uslove, zaključuje Bohinjac.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR