Željko Obradović i Fenerbahče stižu u sredu u Čačak

Željko Obradović i Fenerbahče stižu u sredu u Čačak

Košarkaši Borca dočekuju aktuelnog prvaka Evrope

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prijateljska utakmica između Borca i Fenerbahčea, aktuelnog prvaka Evrope, biće za košarkaše Borca najbolji mogući uvod u ABA 2 ligu, saglasni su danas bili na konferenciji za novinare trener, direktor i igrači kluba iz Čačka.

Marko Ivanović, direktor Borca, se na današnjoj konferenciji za štampu posebno zahvalio Željku Obradoviću zbog toga što je izrazio želju da dovede svoju ekipu u Čačak i odigra prijateljsku utakmicu sa ekipom u kojoj je počeo svoju igračku karijeru.
– Zahvalio bih se Željku Obradoviću, našem najuspešnijem i najtrofejnijem treneru, koji je i pored toga što je većina njegovih igrača preko leta učestvovala u raznim selekijama i takmičenjima, i koji su imali izuzetno tešku prošlu sezonu kada su i osvojili titulu prvaka Evrope, uspeo da pronađe vreme i dovede Fenerbahče u Čačak i tako pomogne da preko prodaje ulaznica ostvarimo prihod koji ćemo koristiti u narednoj sezoni. Zahvaljujući njemu, čačanski košarkaški klub je jedini u Srbiji, pored Partizana, koji će odigrati utakmicu sa aktuelnim prvakom Evrope, rekao je Ivanović i dodao da je nemerljiv Željkov doprinos uspesima u svakoj ekipi u kojoj je bio i kao igrač i kao trener.
Ivanovnić je rekao i da će pored Obradovića, na klupi biti i Vlado Androić, takođe bivši igrač Borca. On je naglasio da je interesovanje za utakmicu veliko, kako Čačana tako i navijača sa strane, zbog čega je dodatni broj karata pušten u prodaju, a određeni broj karata biće u prodaji i u sredu na sam dan utakmice.

Milić: Za Željka nema revijalnih utakmica

Miroslav Milić, jedan od trenera u Borčevom stručnom štabu, siguran je da će domaći igrači biti višestruko motivisani, pre svega što će igrati sa trenutno najboljom košarkaškom ekipom u Evropi.
– Nema boljeg testa nego utakmice sa najboljom ekipom u Evropi i ovo će sigurno biti lepa prilika da publika uživa, ali i naši igrači na terenu, naravno. Utakmica nam dolazi u sklopu priprema pred ABA 2 ligu. Ne dešava se tako često da igrate sa ovako jakim timom, ali naši igrači su motivisani da se pokažu u najboljem svetlu jer nastupaju u svom gradu, rekao je Milić i dodao da iako je u pitanju prijateljska utakmica, znajući Željka i kako on trenira, kod njega tih revijalnih utakmica nema.

Igrači počastvovani igranjem protiv turskog tima

Na konferenciji su prisusvovala i igrači Borčevog tima koji su jednoglasno rekli da će na ovoj utakmici dati svoj maksimum i potruditi se da ostave dobar utisak na publiku. Za Uroša Čarapića sreda je praznik košarke u Čačku.
– Imamo priliku da dočekamo najbolju ekipu iz Evrope, što je odlična prilika da publika upozna njihove igrače, ali i da mi steknemo dodatno iskustvo s obzirom na to da nemamo često priliku da igramo protiv velikih timova, izjavio je Čarapić.
Đorđe Mićić je rekao da od ove utakmice očekuje jednu lepu manifestaciju u kojoj će uživati i igrači i publika.
– Svi smo svesni ko nam dolazi i ovo je velika prilika, kako za igrače tako i za publiku da vide kako to sve izgleda na evropskom nivo. Poznato je kako Fener igra i šta je sve postigao, tako da nemam puno toga da kažem, osim da ćemo dati sve od sebe da budemo dobri domaćini najboljoj ekipi u Evropi.
Za Predraga Prnju, novo ime u redovima Borca, ovaj meč ima veliki značaj.
– Retko se pruža prilika da se igra protiv tako jedne dobre ekipe koju predvodi vrhunski trener. Na nama je se pokažemo u najboljem svetlu. Nije realno da pričamo o pobedi, ali daćemo sve od sebe da ostavimo dobar utisak na terenu, rekao je Prnja.

Utakmica počinje u 19 časova, a ulaznice po ceni od 500 dinara mogu se kupiti od 9 do 18 časova u prostorijama kluba i od 10 do 14 časova na biletarnici hale, a na sam dan utakmice biće u prodaji od 9 do 12 sati u prostorijama kluba i od 12 do 19 časova na blagajni.

POSTAVI ODGOVOR