Željko Obradović počasni građanin Čačka

Željko Obradović počasni građanin Čačka

U ovom trenutku mi prija da dobijem nagradu od svog rodnog grada jer sam uvek isticao da sam Čačanin i najlepše dane svog života sam proveo tu, rekao je Obradović

0

Na svečanosti u okviru programa obeležavanja Dana grada, održanoj u Domu kulture u Čačku, Željko Obradović, najtrofejniji evropski košarkaški trener, proglašen je za počasnog građanina Čačka. Zbog obaveza koje ima sa svojim timom Fenerbahčeom, kako u turskom košarkaškom prvenstvu, tako i u okviru Evrolige, Željko Obradović nije bio u prilici da dođe u Čačak, ali je u telefonskom uključenju u program radija Dženarika zahvalio svima koji su ga predložili za ovo priznanje koje je pre nekoliko godina dobio i od grada Atine.

zeljko-obradovic– Žao mi je što danas nisam u Čačku i želeo bih da se zahvalim na ovom priznanju. Sinoć smo igrali utakmicu u Bursi i nismo imali priliku da uhvatimo poslednji avion za Beograd. Danas imamo jedan trening pred sutrašnju utakmicu sa Crvenom zvezdom, već sledeći dan putujemo, tako da nam je program veoma zgusnut i naporan, ali nadam se da ćemo uskoro imati priliku da dođemo u Čačak, kaže Obradović.

Umesto nagrađenog Željka Obradovića, koji svečanosti nije prisustovao zbog trenerskih obaveza, priznanje je primio Dobrilo Jojić, njegov prijatelj i nekadašnji saigrač sa košarkaških terena u Čačku.

Tofaš poražen, Fenerbahče sutra igra protiv Crvene zvezde

U okviru 11. kola turske Super lige sinoć je odigrana utakmica u kojoj je Fenerbahče naneo prvi poraz ekipi Tofaš.

– Na njihovom terenu smo uspeli da odigramo veoma dobru utakmicu, što je važno za nastavak turskog prvenstva, kaže Obradović i dodaje da već sutra igraju protiv Crvene zvezde u 13. kolu Evrolige. Zvezda je vezala tri pobede u poslednja tri kola, a i sinoć je pružila odličnu partiju u Baru protiv Mornara u okviru ABA lige tako da ćemo sigurno ozbiljno pristupiti toj utakmici, rekao je Obradović.

Počasni građanin Atine

Obradović je nešto više od jedne decenije živeo u Atini gde je trenirao Panatinaikos, a od tog grada dobio je i veliko priznanje.

– Živeo sam u Atini 13 godina i proglašen sam za njihovog počasnog građanina, što mi je jako prijalo. Naravno, u ovom trenutku mi prija da dobijem tu nagradu i od svog rodnog grada jer sam uvek isticao da sam Čačanin  i najlepše dane svog života sam proveo tu. Zahvaljujem se svima onima koji su učestvovali u predlogu da dobijem tu nagradu i onima koji su odlučivali.

POSTAVI ODGOVOR