„Želovo” od četvrtka u novom ruhu i sa novim imenom

„Želovo” od četvrtka u novom ruhu i sa novim imenom

U četvrtak svečano otvaranje renoviranog „Želovog” terena koji će nositi ime po proslavljenom košarkašu Draganu Kićanoviću, koji je svoju izuzetno uspešnu igračku karijeru započeo upravo na njemu

0

U okviru akcije „Sto terena za jednu igru“, kompanija Mozzart iz Beograda je finansirala rekonstrukciju igrališta košarkaškog kluba Železničar. Teren će od četvrtka, za kada je zakazano njegovo svečano otvaranje, nositi ime po proslavljenom košarkašu Draganu Kićanoviću, koji je svoju uspešnu igračku karijeru započeo upravo na njemu. Po rečima Miloša Bohinjca, direktora košarkaškog kluba Železničar, Dragan Kićanović će svečano otvoriti teren.
– Teren će promeniti ime u „Dragan Kićanović“ i mislim da je to nešto što će privući našu decu da treniraju na renoviranom terenu, jer poznato svima koliko je Dragan Kićanović zaslužan za promociju košarke i samog grada, rekao je Bohinjac i dodao da će teren svečano otvoriti upravo Kićanović.

Košarkaški asovi na svečanom otvaranju

Svečano otvaranje renoviranog terena zakazano je za četvrtak u 18 časova kada će biti odigrana košarkaška utakmica između prvih timova Železničara i Borca. Bohinjac kaže da će za ovu priliku biti obezbeđene dodatne montažne tribine jer se očekuje veliki broj posetilaca, ne samo iz Čačka već i sa strane.
– Pored Dragana Kićanovića koji će otvoriti teren, dolazak su najavili i drugi proslavljeni košarkaši i treneri među kojima su Željko Obradović, Duda Ivković i drugi. Očekujemo veliki broj posetilaca zbog čega ćemo montirati i montažne tribine. Inače, do sada smo u okviru rekonstrukcije postavili nove stolice sa naslonima čime smo obezbedili oko 200 mesta za gledaoce koji će ubuduće moći da prate utakmice na renoviranom terenu. Što se tiče podloge, biće postavljena najsavremenija koja se pokazala kao jako bezbedna za igrače, manje se kliza i povrede igrača su svedene na minimum. Takođe, estetski izgleda lepo i ne smetaju joj loši vremenski uslovi kao što su kiša i sneg, rekao je direktor KK „Železničar“.

Šutiranje trojki u humanitarne svrhe

Bohinjac je rekao i da je nakon utakmice između prvih timova Borca i Železničara, planirano takmičenje u šutiranju trojki, gde svaka trojka donosi 10.000 dinara, a da će novac biti dodeljen čačanskom porodilištu.

POSTAVI ODGOVOR