[rstr_selector]

Ženski sekstet iz porodilišta

Porodilište

porodiliste malaOva sreda donosi nam šest lepih vesti iz porodilišta. Prema jutrošnjim informacijama, u prethodna 24 časa u čačanskom i gornjomilanovačkom porodilištu rađale su se samo devojčice. U porodilištu u Čačku rođeno je pet, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu jedna devojčica.

Vodosnabdevanje

vodaa-servis-obrPrema informacijama iz čačanskog „Vodovoda“, zbog kvara na vodovodnoj mreži u Ulici Gvozdena Paunovića kod broja 260 moguće je kratkotrajno zatvaranje vode dok traje popravka. Očekuje se da će kvar biti saniran u prepodnevnim satima, dok je u ostalim delovima čačanskog vodosistema snabdevanje vodom  redovno. U Gornjem Milanovcu ovog jutra nema kvarova na vodovodnoj mreži i u toku dana neće biti ni planskih isključenja vode.

Hitna pomoć

hitna-pomocLekari Hitne pomoći u Čačku su u prethodna 24 časa pregledali 44 pacijenta u ordinaciji i još 35 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu obavile 21 ambulantni pregled i 6 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 60 puta od čega 6 puta na terenu.

Biometeorološka prognoza

bioprognozaDanas se nastavlјa period sa relativno nepovolјnom biometeorološkom situacijom za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima, srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima. Meteoropatske reakcije u vidu glavobolјe, bolovi u mišićima i zglobovima su mogući kod osetlјivih osoba. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje oprez.

Policijska uprava

policija znacka malaPrema podacima Policijske uprave u Čačku, na putevima u Moravičkom okrugu u prethodna 24 časa dogodila se jedna saobraćajna nezgoda i to u Lučanima i u njoj su tri osobe lakše povređene.

Поделите вести