Zgrade MUP-a i čačanskih sudova uskoro se priključuju na gradsku toplanu

Zgrade MUP-a i čačanskih sudova uskoro se priključuju na gradsku toplanu

Za vikend počinju radovi u delu Ulice Cara Dušana, od Muzeja ka zgradama MUP-a, koji bi trebalo da budu završeni do 1. aprila ukoliko se ne pojave arheološka nalazišta koja mogu usporiti radove

0

U Čačku je nedavno urađena rekonstrukcija grejnih instalacija u okviru koje je izvršeno prevezivanje podstanice Doma kulture na primarnu mrežu, na kojoj su sada i zgrade Gimnazije, Ekonomske škole, Gradske uprave i ustanove Kosta Novaković, a u narednih mesec dana se očekuje da će na gradsku toplanu biti povezane i zgrade MUP-a i čačanskih sudova.

Danko Ćalović, direktor JKP za grejanje „Čačak“, kaže da u subotu počinju radovi u delu Ulice Cara Dušana od Muzeja ka zgradama MUP-a, gde postoji mogućnost da se pojave i areheološka nalazišta, što može da uspori radove.

– Trenutno prolazimo kroz pojas koji je vrlo osetljiv i gde mogu da se pojave arheološke iskopine. Ako naiđemo na bilo kakav predmet koji je zanimljiv arheolozima, onda se automatski zaustavljaju radovi i pitanje je kad se može sa njima nastaviti. Ali, ukoliko sve bude onako kako smo planirali, radovi bi trebalo da budu završeni do 1. aprila, kaže Ćalović.

Planira se izgradnja kotlarnice na koju će biti priključene tri škole

– Sledeće što planiramo je izgradnja nove kotlarnice na prostorima fakulteta, gde bismo priključili Osnovnu školu „Vuk Karadžić”, Muzičku i Tehničku školu. Za tu kotlarnicu je pronađena lepa lokacija, ali je sve za sada u fazi preparcelacije i pripremanja za odvajanje parcele, koju bi posle država prenela gradu Čačku bez naknade, kako bismo tu mogli da gradimo. Za tu namenu su izdvojena sredstva. Iz budžeta grada je odvojeno 15 miliona, dok je naše preduzeće takođe izdvojilo oko 15 miliona dinara. Još uvek ne mogu da govorim o rokovima izgradnje, jer je sve u ranoj fazi i zavisi od administrativnih i drugih poteškoća. Svakako ćemo to uraditi na najefikasniji način kako bismo rešili i pitanje zagađenosti vazduha, s obzirom na to da se u tom delu grada nalazi sedam kotlarnica. Prva faza radova bi trebalo da bude završena ove godine, kaže naš sagovornik.

POSTAVI ODGOVOR